Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2020, 15:44
Čas čítania 0:35
Adam Novosad

Zákaz vychádzania bude platiť do 14. novembra, rozhodla vláda

NEWS
Uložiť Uložené

Vláda podľa očakávaní rozhodla o tom, že do 14. novembra predlžuje zákaz vychádzania.

Na stredajšom zasadnutí vlády sa definitívne rozhodlo, že zákaz vychádzania na Slovensku potrvá do 14. novembra. V platnosti zostáva viacero výnimiek ako doteraz, takže každý deň medzi 1:00 až 5:00 ráno zákaz vychádzania stráca účinok. Od piatej však pokračuje, a tak sa ľudia budú môcť vonku pohybovať výlučne s negatívnym PCR alebo antigénovým testom z plošného testovania.

Ak ťa cez deň na ulici zastavia policajti, musíš sa preukázať platným certifikátom s negatívnym výsledkom z plošného testovania alebo potvrdením o negatívnosti z PCR testu.

Odporúčané
Igor Matovič musí ísť do domácej karantény. Stretol sa s pozitívnym, pravidlá platia pre každého, vyhlásil Igor Matovič musí ísť do domácej karantény. Stretol sa s pozitívnym, pravidlá platia pre každého, vyhlásil 4. novembra 2020, 14:39

Vo väčšine okresov Slovenska bude počas víkendu 7. až 8. novembra prebiehať druhé kolo plošného testovania, a tak v nich bude platiť aj podmienka, že výnimku zo zákazu vychádzania budeš môcť užívať len v prípade, ak sa vieš preukázať aktuálnym testom. Každý, kto nechce zostať doma, tak bude musieť prísť na testovanie znovu.

V okresoch, kde sa druhé kolo testovania organizovať nebude, sa po uliciach môžeš pohybovať len s negatívnym testom z prvého kola testovania, ktoré sa odohralo uplynulý víkend od 29. októbra do 1. novembra.

Domov
Zdieľať
Diskusia