Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Sambazon.
12. novembra 2020, 11:04
Čas čítania 1:37
Sponzorovaný obsah

Chutí ako čokoláda alebo čučoriedka a tvoje raňajky spraví zdravšími. V čom je toto ovocie výnimočné?

GASTRO
Uložiť Uložené

Spoznaj ovocie acai z amazonského pralesa.

Možno si ešte pamätáš Acaico, ktoré pred niekoľkými rokmi ako úplne nový a nevšedný produkt spôsobilo mierny ošiaľ. Mnohí si ho stihli obľúbiť, no z regálov obchodov vymizol. Ak patríš k jeho fanúšikom, tak máš dôvod na radosť. Produkty s brazílskym ovocím acai sa totiž objavili na trhu v novom šate. 

Ide o bobuľovité ovocie, ktoré rastie na palmách v amazonskom pralese. Acai je niečo ako brazílska čučoriedka, chuťou však úplne výnimočná. Až 80% bobule tvorí kôstka a práve v 20% šupky sa nachádza výnimočná chuť bohatá na živiny. Ak si ho ešte nemal šancu ochutnať, tak chutí ako mix čučoriedok, čokolády a červeného vína. Toto ovocie si obľúbia hlavne športovci a priaznivci zdravého životného štýlu, pretože neobsahuje žiaden cukor. 

Benefity ovocia acai

  • Obsahuje 16 typov antioxidantov, ktoré pomáhajú očisťovať telo od škodlivých radikálov a chránia bunkové štruktúry proti starnutiu.
  • Vďaka svojmu bielkovinovému profilu pomáha budovať, opravovať a ochraňovať svaly.
  • Je bohaté na esenciálne aminokyseliny, ktoré podporujú imunitný systém. 
  • Omega mastné kyseliny v tomto ovocí pomáhajú udržiavať správnu hladinu cholesterolu.

Kam sa podelo Acaico? Populárne brazílske ovocie sa vracia v novom šate
Zdroj: Sambazon

Kvalitný produkt so záväzkami voči udržateľnosti  

Toto ovocie prináša prostredníctvom rôznych produktov na európsky trh firma Sambazon. Tá sa však od známeho Acaico odlišuje v niekoľkých zásadných veciach. Ide o prvú certifikovanú spoločnosť s politikou Fair Trade a organickým pestovaním. Znamená to, že v ich výrobkoch je používaný iba divoko rastúci acai, čo sa odráža aj na jeho kvalite. 

Okrem toho sa Sambazon zaviazal pomôcť v ochrane Amazónskeho pralesa, ktorý ako iste vieš, hrá veľmi dôležitú rolu v produkcii kyslíka. Svojou produkciou podporujú viac ako 30 000 farmárov a pracovníkom sú vyplácané spravodlivé odmeny. Bobule sú zbierané ručne, čo má minimálny vplyv na životné prostredie a zároveň chráni aj palmy, na ktorých acai rastie. Továrne dokonca využívajú odpad, ktorý pri výrobe vzniká, ako palivo. 

Kam sa podelo Acaico? Populárne brazílske ovocie sa vracia v novom šate
Zdroj: Sambazon

Recyklovateľné obaly a ochrana dažďového pralesa

Kúpou produktov od Sambazon prispievaš na záchranu Amazonského dažďového pralesa. Táto spoločnosť nevytvára plantáže s palmami umelo, ale skupuje pôdu, na ktorých necháva palmy rásť v prirodzenom prostredí. Tým zabraňuje odlesňovaniu a chráni zároveň zvieratá, ktoré v tomto prostredí žijú. 

Kam sa podelo Acaico? Populárne brazílske ovocie sa vracia v novom šate
Zdroj: Sambazon

Okrem toho sú obaly produktov Sambazon recyklovateľné a kompostovateľné. Acai si môžeš zakúpiť vo forme mrazenej drene. Prvýkrát na Slovensku ako čistá 99% dreň bez cukru, v kombinácii s guaranou (originál brazílska receptúra) alebo ako chutný sorbet. Hodia sa do smoothies, smoothie bowls alebo raňajkových kaší. Môžeš si nimi dochutiť aj lievance či dať si len tak pre chuť.

Momentálne sa dajú zakúpiť v predajniach Metro, Billa prípadne vo viacerých bio obchodoch, alebo pohodlne online na www.kupsiacai.sk.

Domov
Zdieľať
Diskusia