Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2020, 15:51
Čas čítania 0:38
Miriam Rumanková

Celoplošné testovanie prebehne v sobotu a v nedeľu, poradie testovania bude podľa abecedy

NEWS
Uložiť Uložené

Zúčastniť testovania sa môžeš od 7:00 hod do 22:00 hod.

Plánované celoplošné testovanie bude v sobotu a v nedeľu od 7:OO hod do 22:00 hod. Dnes to potvrdil minister obrany Jaroslav Naď. Informoval, že poradie testovania bude podľa abecedy a  armáda má pripravených 4 901 odberných tímov a viac ako 5-tisíc odberných miest.

Minister sa ospravedlnil ľuďom, že do schránky dostanú neaktuálny informačný leták, v ktorom sa píše že celoplošné testovanie bude aj v piatok, ako bolo najskôr avizované. 

Odporúčané
Ledva stojím na nohách, tak mizerne mi ešte nebolo. Ďalší poslanec z OĽaNO má koronavírus Ledva stojím na nohách, tak mizerne mi ešte nebolo. Ďalší poslanec z OĽaNO má koronavírus 27. októbra 2020, 15:33

Zdravotníci dostanú pri plošnom testovaní 7 eur na hodinu a 20 eur navyše za každého pozitívne testovaného občana, ďalej uviedol. Administratívny pracovník dostane približne 70 eur na jeden deň. Náklady na testovanie budú každej samospráve preplatené cez okresné úrady ako v prípade volieb. Dobrovoľníci nedostanú finančnú odmenu, len občerstvenie.

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej Republiky aktuálne eviduje približne 23 000 dobrovoľníkov, z nich asi 13 000 zdravotníkov, ktorí sa prihlásili na pomoc na celoplošné testovanie, uviedla hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

„Nepochybujeme o tom, že sa nám podarí na celoplošné testovanie zabezpečiť dostatok zdravotníkov. Veríme, že prejavia svoju spolupatričnosť, vyčlenia si svoj čas a pomôžu Slovensku,“ informovalo ministerstvo zdravotníctva.

Domov
Zdieľať
Diskusia