Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti McDonald's. 
10. novembra 2020, 10:09
Čas čítania 1:42
Sponzorovaný obsah

McDonald’s je na Slovensku už 25 rokov. Vedel si, že prvá prevádzka bola v Banskej Bystrici?

GASTRO MCDONALD’S SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Za ten čas sa stihlo zjesť 98 miliónov porcií hranolčekov, viac ako 83,5 milióna cheeseburgerov a 31 miliónmi porcií zmrzliny.

Nedáš dopustiť na obľúbené hranolčeky, ikonický „cheese“ či McFlurry? Potom si medzi tými, ktorí si v McDonald's počas 25 rokov pôsobenia dopriali 98 miliónov porcií hranolčekov, viac ako 83,5 milióna kusov cheeseburgerov a 31 miliónov porcií zmrzliny. 

Všetko sa to začalo pred 25-timi rokmi, keď sa otvorila prvá prevádzka v Banskej Bystrici. Ochutnať naozajstný americký burger v deň otvorenia prvej reštaurácie prišlo viac ako 3 500 nedočkavých zákazníkov. Netrvalo dlho a McDonald's sa stal lídrom na trhu v ponuke takzvaných rýchlych jedál. 

Prvá prevádzka McDonald's v Banskej Bystrici, ktorá funguje dodnes
Prvá prevádzka McDonald's v Banskej Bystrici, ktorá funguje dodnes Zdroj: McDonald's

Suroviny z lokálnej produkcie

Dnes je najväčšou reštauračnou sieťou na Slovensku s 35 prevádzkami v 13 mestách a s viac ako 2 600 zamestnancami. Na príprave svojich dobre známych jedál spolupracuje aj s niekoľkými lokálnymi dodávateľmi. V raňajkovom menu tak dnes nájdeš vajíčka pochádzajúce od slovenského dodávateľa Babičkin dvor, čerstvé mlieko na výrobu najobľúbenejšej zmrzliny a šejkov z Farmy Majcichov či ovocie a zeleninu zo slovenskej spoločnosti Slovatys. Všetci dodávatelia McDonald’s pritom musia spĺňať prísne kritériá kvality a bezpečnosti potravín. 

Myslí na životné prostredie aj pomoc druhým

Možno si o tom nevedel, no od roku 2003 spolu so svojimi zamestnancami Mekáč triedi všetok odpad priamo v reštauráciách pre účely ďalšej recyklácie či energetického zhodnotenia. Taktiež mení obalové materiály za recyklovateľnejšie, znižuje emisie v prevádzkových procesoch a zefektívňujeme spotrebu vody a energie.

V tom istom roku na Slovensku začala pôsobiť nezisková organizácia Ronald McDonald House Charities (RMHC), ktorá sa zameriava na vylepšovanie a rekonštrukcie priestorov jednotlivých oddelení detských nemocníc na Slovensku, čím pomáha chorým deťom a ich rodinám zažívať lepšie podmienky počas hospitalizácie malých pacientov.

Pomôcť pritom môže každý z nás. Stačí si zakúpiť čokoľvek v reštaurácii McDonald's a prispieť ľubovoľnou sumou do kasičiek pri pokladni alebo zaokrúhliť platbu na kiosku. Všetky peniaze putujú na aktivity  Ronald McDonald House Charities (RMHC).  

McDonald's začínal na Slovensku s prevádzkou v Banskej Bystrici, dnes ich má 35 a zamestnáva 2 600 ľudí
Zdroj: McDonald's

Mekáč, ako ho poznáš dnes

Na McDonald‘s má mnoho ľudí rado, že si kedykoľvek, v akejkoľvek prevádzke vo svete, nájdu svoje obľúbené produkty nezmenené. To a rovnako ani rodinnú atmosféru či prístup personálu k zákazníkom, meniť nechcú. Mnohé, ale za tie roky zmenou prešlo. Mekáč veľmi rád inovuje, pomáha v rozvoji komunít a berie ohľad na životné prostredie. Dôkazom toho je aj jeho doterajšia lokálna investícia v celkovej hodnote 80 miliónov eur. 

McDonald's začínal na Slovensku s prevádzkou v Banskej Bystrici, dnes ich má 35 a zamestnáva 2 600 ľudí
Zdroj: McDonald's

Zmeny, ktoré určite viacerých potešili, je napríklad objednávanie pomocou digitálneho kiosku, možnosť nechať si priniesť objednávku až k stolu či donáška McDelivery, ktorá je dostupná od začiatku tohto roku. Jedlo z McDonald’s si môžeš objednať priamo k dverám, a to aktuálne v lokalitách troch slovenských miest: v Bratislave, Košiciach a v Trnave. Službu zabezpečuje partnerská doručovacia spoločnosť Wolt.

Vďaka investíciám do konceptu kaviarní McCafé, ktoré sa spoločnosť rozhodla urobiť v roku 2009, si tu môžeš vychutnávať aj kávičku, ku ktorej nesmie chýbať obľúbený jahodový cheesecake či iná dobrota. Slováci si najradšej vychutnávajú Espresso Grande, Cappucino a trojicu kávových nápojov uzatvára Café Latte. 

Domov
Zdieľať
Diskusia