Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2020, 23:31
Čas čítania 0:51
Adam Novosad

Dušana Kováčika vzal Špecializovaný trestný súd do väzby

NEWS DUŠAN KOVÁČIK
Uložiť Uložené

Špeciálny prokurátor skončil v rukách polície vo štvrtok 22. októbra pred policajným prezídiom.

Od jedenástej hodiny dnes v Pezinku rozhodovala sudkyňa o tom, či špeciálny prokurátor Dušan Kováčik skončí vo väzbe. Napokon krátko po jedenástej hodine večer zhodnotila situáciu tak, že Dušana Kováčika vzala do väzby, rovnako ako Norberta Paksiho. 

Medzitým sa na súd dostavil aj policajný funkcionár Norbert Paksi, ktorý čelí rovnakým obvineniam. Policajt sa na rozdiel od Kováčika rozhodol s orgánmi činnými v trestnom konaní spolupracovať a ku skutkom sa priznal.

Dušan Kováčik však môže byť podozrivý aj v inom prípade. Obvinenia zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zločinu prijímania úplatku či zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa zjavne nesúviseli len so skupinou takáčovcou, ale podľa informácií Denníka N aj s marením vyšetrovania prípravy vraždy elitného policajta z NAKA.

Bývalý riaditeľ kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó, ktorého zadržali v septembri a začal vypovedať, mal na základe podozrení pripravovať vraždu vyšetrovateľa NAKA. V tomto prípade do hry údajne vstupuje Kováčik.

Špeciálny prokurátor mu mal pomáhať s marením tohto vyšetrovania, keď od neho Makó dostal utajené a interné dokumenty priamo z vyšetrovania.
 

Televízia Markíza informuje, že Makó malo ísť o prípravu vraždy vyšetrovateľa NAKA Jána Čurillu. Ten sa venuje aj prípadom, v ktorých figurujú členovia mafiánskej skupiny takáčovcov, ale v minulosti vyšetroval aj zločiny piťovcov.

Odporúčané
Dušan Kováčik je vinný, dostal 14 rokov a prepadnutie majetku. Na vyhlásenie rozsudku sa prišiel pozrieť aj Fico Dušan Kováčik je vinný, dostal 14 rokov a prepadnutie majetku. Na vyhlásenie rozsudku sa prišiel pozrieť aj Fico 20. septembra 2021, 16:28

Zatiaľ čo Paksiho po vznesení obvinení odvolali z policajnej funkcie, Dušan Kováčik zostáva špeciálnym prokurátorom aj naďalej. Vzdať sa jej môže sám, čo dosiaľ neurobil, alebo ho musia právoplatne odsúdiť. Funkčné obdobie mu končí v máji 2021. Kováčikovi však výkon funkcie špeciálneho prokurátora dočasne prerušili. 

Domov
Zdieľať
Diskusia