Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2020, 23:08
Čas čítania 0:47
Adam Novosad

„Sme takí istí ako vy. Sme medzi vami.“ Slovenská informačná služba sa propaguje zvláštnym videom o svojej činnosti

NEWS
Uložiť Uložené

Slovenská informačná služba sa chce priblížiť bežným obyvateľom.

Slovenská informačná služba sa od nástupu nového vedenia po parlamentných voľbách na jar tohto roku snaží priblížiť k bežným obyvateľom. Na jej čelo na návrh vlády vymenovala prezidentka Zuzana Čaputová 15. apríla Vladimíra Pčolinského, pod ktorého vedením zatiaľ SIS koncom septembra zverejnila svoju výročnú správu.

Na prvý pohľad z nej bolo jasné, že Slovenská informačná služba pomaly upúšťa od zdržanlivých výrokov a popisovania hrozieb, ktoré na krajinu striehnu doma aj v zahraničí. Vo výročnej správe za rok 2019 tak otvorene označila za najväčšie hrozby spravodajské aktivity Číny a Ruska.

Pre zhliadnutie videa musíš kliknúť na tento odkaz.

„Sme takí istý ako vy. Sme medzi vami.“ Slovenská informačná služba sa propaguje zvláštnym videom o svojej činnosti

Najnovšie sa však SIS rozhodla k obyčajným ľuďom priblížiť ešte o trochu viac. Na svojom facebookovom profile publikovala propagačné video, ktorého cieľom je objasniť verejnosti, aké aktivity patria medzi priority našej spravodajskej agentúry.

Odporúčané
Na Slovensku treba čím skôr zaviesť celoštátny lockdown, povedal lekár Visolajský z Ústredného krízového štábu Na Slovensku treba čím skôr zaviesť celoštátny lockdown, povedal lekár Visolajský z Ústredného krízového štábu 22. októbra 2020, 12:27

Vo veľavravnom, ale trochu zvláštnom popise videa SIS konštatuje, že „Sme medzi vami. Sme takí istí ako vy,“ a za sprievodu dramatickej hudby opisuje, ako medzi jej príslušníkov môže bez tvojho vedomia pokojne patriť tvoj otec, syn, dcéra, sused či známy alebo kamarát. Spoločne potajomky vraj bojujú proti organizovanej trestnej činnosti, hrozbám voči bezpečnosti štátu, korupcii či terorizmu.

Nevedno, či sa Slovenská informačná služba chystá v takýchto marketingových aktivitách pokračovať, ale v každom prípade ide o osviežujúcejší spôsob komunikácie ako doteraz.

Domov
Zdieľať
Diskusia