Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2020, 18:39
Čas čítania 1:44
Viktor Kniš

Matovič vysvetľuje, prečo o plošnom testovaní nepovedal prezidentke: Chcel som jej dopriať oddych

NEWS IGOR MATOVIČ ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Zuzana Čaputová je veliteľkou Ozbrojených síl SR, Igor Matovič napriek tomu vopred prezidentku neinformoval o obrovskej logistickej akcii, ktorá armádu čaká.

Igor Matovič sa v utorok ráno stretne s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, aby prediskutovali plán celoplošného testovania obyvateľov Slovenska na koronavírus.

Vláda už nakúpila 13 miliónov antigénových testov, predseda vlády však túto logisticky náročnú operáciu chystal bez vedomosti hlavy štátu aj napriek tomu, že je zo zákona veliteľkou Ozbrojených síl SR. Práve armáda dostala od vlády poverenie, aby celoplošné testovanie zorganizovala. 

Igor Matovič sa prezidentke Zuzane Čaputovej ospravedlnil cez facebookový status, uviedol aj dôvody, prečo najskôr o celoplošnom testovaní rozprával v Bruseli. „Pani prezidentke som o pláne vopred nehovoril dovtedy najmä preto, lebo som si zobral k srdcu jej opakovanie verejne vyslovené volanie potom, aby vláda informovala až o tých veciach, ktoré sú definitívne isté,“ uviedol premiér a dodal, že chcel hlave štátu počas víkendu „dopriať oddych“.

Odporúčané
Sulík sa zastal demonštrantov proti Matovičovi, nesúhlasia s ním stranícki kolegovia, ironicky ho vysmial Mikulec Sulík sa zastal demonštrantov proti Matovičovi, nesúhlasia s ním stranícki kolegovia, ironicky ho vysmial Mikulec 19. októbra 2020, 16:04

Prezidentka Zuzana Čaputová však kritizovala postup Igora Matoviča už v sobotu, keď informáciu o celoplošnom testovaní zverejnil. „Zmysluplnosť a realizovateľnosť plánu v tejto chvíli neviem zhodnotiť a budem sa najskôr informovať o názore odborníkov. Myslím si zároveň, že plán takéhoto rozsahu by mal byť oznámený spôsobom, ktorý nevyvolá viac otázok, ako poskytne odpovedí,“ uviedla prezidentka.

Domov
Zdieľať
Diskusia