Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Matej Krajčovič
12. októbra 2020, 18:32
Čas čítania 1:18

Igor Matovič útočil na Richarda Sulíka na ďalšej tlačovke. Vytiahol jeho výroky z krízového štábu, presnejšie dáta stále neukázal

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Premiér svojho ministra zo SaS opäť prirovnal ku kotlebovcom. Tvrdí, že presnejšie dáta sú už v aktuálnej situácii úplne zbytočné, vraj treba obmedziť mobilitu v krajine.

Premiér Igor Matovič opäť prilial olej do ohňa jeho sporu s predsedom SaS a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom.

Igor Matovič sa podvečer postavil pred novinárov na úrade vlády. Na úvod sa členom Ústredného krízového štábu „ospravedlnil“ Sulíkove komentáre, ktorými označil diskusiu na štábe za „tliachaniny“.

Spor oboch lídrov sa rozhorel po tom, čo Richard Sulík odmietol podporiť aktuálne sprísňovanie karanténnych opatrení. Podobne ako časť verejnosti kritizoval, že vláda údajne nemá žiadne údaje o tom, koľko ľudí sa nakazilo napríklad v reštauráciách či vo fitnesscentrách. Pýtal si ich vraj na krízovom štábe, no nedostal ich.

Sulík kritizuje to, že sa podniky a služby zatvárajú plošne na celom Slovensku, pričom situácia napríklad v Bratislave je podľa neho výrazne lepšia než na Orave. Podľa neho by bolo lepšie, keby ich zatvorili len v regiónoch, ktoré sú na tom najhoršie. Plošné uzavretie im podľa neho spôsobí výrazné finančné problémy a mnohé z nich zrejme dostane do krachu. Keďže nemôžu otvoriť z rozhodnutia štátu, vláda im bude musieť priznať aj finančné kompenzácie z verejných financií. 

Hoci Igor Matovič tvrdí, že Sulík by sa dát dočkal, ak by na štábe zostal, detailné údaje neukázal ani dnes večer a novinárov, ktorý si ich v priebehu dňa pýtali takisto, odkázal na „Google“. 

12. októbra 2020, 9:35 Čas čítania 0:55 Matovič: Obed v luxusnej reštaurácii je zjavne pre Sulíka viac ako život človeka. Vezie sa na Kotlebovej vlne, povedal premiér Matovič: Obed v luxusnej reštaurácii je zjavne pre Sulíka viac ako život človeka. Vezie sa na Kotlebovej vlne, povedal premiér

Igor Matovič argumentuje číslami za celé Slovensko. Už v relácii Braňo Závodský Naživo naznačil, že konkrétne dáta o tom, kde presne sa ľudia nakazili, podľa neho aktuálne strácajú význam. Zatvorenie prevádzok, ktoré presadzuje vláda má totiž podľa neho celkovo obmedziť dôvody presunu a stretávania sa ľudí.

Prípadov je podľa neho už tak veľa, že pomôže im kompletné zníženie mobility, alebo ak chceš, situácia smerujúca ku kompletnému lockdownu. 

Matovič útočil na Sulíka na ďalšej tlačovke. Vytiahol jeho výroky z krízového štábu, presnejšie dáta stále neukázal
Zdroj: TASR - Pavol Zachar

Igor Matovič pokračoval vo viacerých osobných útokoch na Sulíka. Hovoril napríklad o tom, že vďaka spochybňovaniu opatrení bude mať „Sulík priamo na svedomí životy občanov“, a v prípade nutnosti ešte prísnejšieho lockdownu mu majú firmy priamo poslať účty.

Vytiahol aj niekoľko konkrétnych výrokov a otázok predsedu SaS z krízového štábu, ktoré prirovnal k anti-rúškovým hoaxom šírených napríklad kotlebovcami. 

Domov
Zdieľať
Diskusia