Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2020, 13:39
Čas čítania 1:10
Tímea Krauszová

Nezamestnaný štyridsiatnik chce vysúdiť peniaze od svojich rodičov: Vraj sú zodpovední za to, že sa neosamostatnil

NEWS
Uložiť Uložené

Tvrdí, že jeho rodičia by ho mali aj naďalej finančne podporovať a vraj si sami môžu za to, že sa bez ich pomoci nezaobíde sám.

Na britský súd sa dostal bezprecedentný prípad. 41-ročný muž zažaloval svojich vlastných rodičov po tom, čo mu „výrazne znížili finančnú podporu“. Apeloval na súd, že je povinnosťou jeho rodičov sa oňho postarať, vraj u neho vytvorili závislosť na rodičovských príspevkoch a bez nich sa sám o seba nedokáže postarať.

Muž je právnikom, vyštudoval aj modernú históriu a má magisterský titul z finančnej oblasti, no od roku 2011 je nezamestnaný. Jeho právnici argumentovali tým, že rodičia žijúci v Dubaji si môžu spokojne dovoliť dávať peniaze svojmu synovi, vysvetľuje Independent.

Sudca prípad hneď zmietol zo stola

Štyridsiatnik žije v centre Londýna, v byte svojich rodičov. Nemusí zaň platiť nájomné, o náklady na energie sa starajú rodičia. Naďalej mu po rokoch posielajú peniaze, no posielajú mu menej než kedysi. Jeho vzťah najmä s otcom sa časom zhoršil. Má duševné problémy, ktoré Independent ani BBC nepriblížili.

Domov
Zdieľať
Diskusia