Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2020, 12:52
Čas čítania 0:54
Miriam Rumanková

Aktualizované: V centre Bratislavy zrazila električka 78-ročného chodca. Polícia zverejnila video z jazdy

NEWS
Uložiť Uložené

K nehode došlo v doobedných hodinách.

Aktualizované 1.10.2020 o 17:18 o nové informácie na policajnom Facebooku

Na Americkom námestí v centre Bratislavy zrazila vo štvrtok krátko po 10:30 električka chodca. Muž zrážku neprežil, polícia podvečer zverejnila aj videozáznam z električky.

Zrejme si električku nevšimol

„Chodec mal vstúpiť do jazdnej dráhy električky smerujúcej do centra mesta a to na červený signál svetelnej signalizácie pre chodcov.  Zdravotníci previezli ťažko zraneného 78-ročného chodca do jednej z bratislavských nemocníc, kde svojim zraneniam podľahol. Dychová skúška u vodiča električky na požitie alkoholu bola negatívna,“ informuje Polícia Slovenskej republiky na sociálnej sieti.

Zisťujú aj prítomnosť alkoholi v krvi chodca, dopravná polícia sa stále snaží objasniť presné príčiny a okolnosti nehody. Zároveň dôrazne pripomenula, že chodci sú povinní dať električke prednosť, a to aj na priechode pre chodcov. „Je potrebné si uvedomiť, že električka v porovnaní s autami, pred ktorými majú prednosť, má výrazne dlhšiu brzdnú dráhu a vodič električky okrem brzdenia nemá inú možnosť, aby zrážke zabránil.“

Odklonená doprava

V dôsledku nehody prišlo k presmerovaniu trás niektorých liniek. Premávka liniek 3, 4 a 9 je tam obojsmerne prerušená až do večera. Dopravný podnik Bratislava o tom informoval na svojom webe.

„Z Petržalky premávajú električky, ktoré boli okamihu nehody v úseku Jungmanova - Štúrova, nasledovne: zo Šafárikovho námestia a Štúrovej odbočia doľava na Jesenského, po Mostovej a nábreží pokračujú do tunela, následne cez Kapucínsku, Námestie SNP, Štúrovu a Šafárikovo námestie späť do Petržalky,“  informuje dopravný podnik. 

V Bratislave na Americkom námestí zrazila električka chodca
Zdroj: Refresher/Timea Krauszová

 

V Bratislave na Americkom námestí zrazila električka chodca
Zdroj: Refresher/Timea Krauszová
Odporúčané
V bratislavskej Petržalke zrazilo auto chlapca na priechode pre chodcov, odhodilo ho ďaleko od miesta nárazu V bratislavskej Petržalke zrazilo auto chlapca na priechode pre chodcov, odhodilo ho ďaleko od miesta nárazu 14. novembra 2018, 14:37
Domov
Zdieľať
Diskusia