Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Tempo Kondela.
11. novembra 2020, 8:59
Čas čítania 2:53
Sponzorovaný obsah

Aj tvoj podnájom môže vyzerať ako z instagramu a nemusí ťa to stáť veľa peňazí

Aj tvoj podnájom môže vyzerať ako z instagramu a nemusí ťa to stáť veľa peňazí
Zdroj: Tempo Kondela
KULTÚRA DIZAJN INTERIÉROVÝ DIZAJN
Uložiť Uložené

Inšpiruj sa našimi tipmi a vytvor si útulné bývanie.

Nielen študenti, ale aj mnohí pracujúci bývajú z viacerých dôvodov v podnájmoch. Tie sú často veľmi obmedzujúce a dizajn ich interiéru nijak nevyniká. Starý nábytok po babke, tri rôzne odtiene dreva v jednej izbe či sterilné biele steny. Realita mnohých prenajatých bytov. S nábytkom a doplnkami od Tempo Kondela sa aj takéto miesta dajú zachrániť a nemusíš minúť veľa peňazí. 

Možno máš v izbe dosť nábytku, ktorého aj keby sa chceš zbaviť, tak nemôžeš. Neznamená to, že sa s tvojou izbou nedá nič urobiť, aby bola útulnejšia a vyzerala lepšie. V prípade, že v nej máš niekoľko rôznych nábytkov po babke, uhraj to na retro. S ostatným si už poradia doplnky.

Aj tvoj podnájom môže vyzerať ako z instagramu a nemusí ťa to stáť veľa peňazí

Je dôležité vytvoriť si z priestoru, v ktorom tráviš väčšinu času, útulné miesto, kde sa budeš cítiť príjemne. Zdanlivo zatratená izba či byt sa stále dajú pretvoriť na príjemný priestor so sviežim dizajnom. Nemusí ťa to ani stáť tri výplaty.

Optické zväčšenie priestoru   

Aj malé priestory sa dajú zväčšiť pomocou jednoduchých trikov. Zrkadlá nemusia plniť svoju funkciu iba vtedy, keď ti hovoria, aký si krásny. Menšie zrkadlo dokáže vyčariť v priestore zaujímavý efekt, keď ho opticky zväčší.

Aj tvoj podnájom môže vyzerať ako z instagramu a nemusí ťa to stáť veľa peňazí

Zväčšenie priestoru sa dá docieliť aj vhodným výberom nábytku či doplnkov. Tie by nemali byť masívne, ideálne je voliť nábytok s tenkými nožičkami. Tmavé farby, robustné dekorácie a nábytok môžu pôsobiť v priestore výrazne, čo vytvára efekt preplnenosti. Priestor bude pôsobiť vzdušnejšie s lesklými plochami, priehľadnými materiálmi a svetlými farbami.   

Ideálnym príkladom sú takéto stolíky, ktoré zároveň plnia funkciu odkladacieho priestoru. Kúpiť ich môžeš ako set dvoch stolíkov a dostupné sú vo viacerých farebných prevedeniach. V prípade, že potrebuješ dodať nudnému priestoru trochu sviežosti, rozhodne odporúčame prevedenie drevo a meď. 

Aj tvoj podnájom môže vyzerať ako z instagramu a nemusí ťa to stáť veľa peňazí

Sterilné biele steny

Väčšina podnájmov má sterilné biele steny a nulovú možnosť premaľovania. Mnohokrát do nich nemôžeš zabíjať ani klince, nehovoriac o vŕtaní poličiek. Ak si chceš na steny predsa len dať nejaké plagáty alebo fotky, odporúčame lepiť ich pomocou papierových washi pások, ktoré nezanechajú žiadne stopy. 

Priestor, ktorý kvôli bielym stenám pôsobí sterilne, sa dá ľahko ozvláštniť pomocou textílií. Kožušinová deka prehodená cez posteľ či gauč ihneď vnesie do priestoru trochu sviežosti. Vankúše sa mnohým mužom môžu zdať ako zbytočnosť, no stačí pár farebných pridať do spálne alebo obývačky a izba bude pôsobiť útulnejšie.

Veľké farebné plochy, ktoré rozbijú sterilnú bielu, môžu byť koberce alebo závesy. Pri kobercoch sa netreba báť skombinovať dva dokopy. Napríklad farebný so vzorovaným. Niektoré z kobercov majú abstraktný motív, takže ti nahradia aj obraz, ktorý by si mal inak zavesený na stene.

Aj tvoj podnájom môže vyzerať ako z instagramu a nemusí ťa to stáť veľa peňazí

Nábytok, čo nezaťaží peňaženku

Lepší prípad podnájmov je ten bez nábytkov po babke. Môže sa to zdať finančne náročné, zariaďovať prázdny podnájom či izbu, no na Tempo Kondela nájdeš mnoho dizajnových kusov, ktoré nestoja veľa.

Jednolôžková posteľ sa tu dá kúpiť od 79 €, čo je rozhodne prijateľná suma. Medzi posteľami nájdeš aj rozkladaciu či manželskú za veľmi príjemné ceny. Drevená, ak sú ti blízke prírodne materiály, alebo kovová, dokonca so zlatým materiálom, v prípade, že si rád uletíš na výraznejšom dizajne. 

Ideálnym kusom nábytku sú pohovky, ktoré poslúžia ako gauč pre návštevy a zároveň sa dajú rozložiť na pohodlnú posteľ, v prípade, že hostia zostanú na noc. Výrazná smaragdová sa stane dominantou priestoru, v neutrálnej mentolovej poteší milovníkov tlmených farieb. 

Oddychovú zónu si môžeš vytvoriť aj v menšom priestore. Stačí ti na to jedno kreslo, prípadne taburety za pár eur či sedacie vaky

Aj tvoj podnájom môže vyzerať ako z instagramu a nemusí ťa to stáť veľa peňazí

Šikovné rozdelenie priestoru

V podnájmoch sa často na jednom priestore snúbi spálňa, obývačka aj pracovný priestor. Aby si sa cítil v takomto priestore lepšie, môžeš konkrétne časti predeliť. Napríklad oddychovú zónu od pracovnej. 

Môžeš tak urobiť s pomocou regálu či knižnice. Oddelíš priestor a získaš zároveň miesto na odkladanie kníh či iných vecí. Miestnosť sa dá rozdeliť aj s vešiakmi na oblečenie, na ktoré však nemusíš nutne vešať šaty. Môžeš na ne natiahnuť špagát, umiestniť sem popínavé rastliny a miestnosť predelíš živou zelenou stenou. 

Chceš zútulniť svoj podnájom? Tipy ako na to s minimálnymi výdavkami

Drobnosti s veľkým efektom

Zdanlivo zanedbateľné doplnky vedia urobiť z neútulného priestoru oázu pokoja. Svetielka nepatria iba na vianočný stromček. Mnohé doslova krčmy sú dôkazom toho, že jedna šnúra bielych svetielok dokáže vytvoriť aj z na pohľad neprívetivého miesta romantické hniezdočko.

Príjemným a zároveň funkčným doplnkom sú svietniky a netreba zabúdať ani na vázy, do ktorej sa hodia nielen živé, ale aj sušené kvety či ozdobná tráva. Dôležitým doplnkom v každom príbytku sú aj izbové rastliny, ktoré môžeš umiestniť na rôzne regály.

Chceš zútulniť svoj podnájom? Tipy ako na to s minimálnymi výdavkami

Domov
Zdieľať
Diskusia