Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. septembra 2020, 15:24
Čas čítania 1:39
Marián Mauik Biel

Lenovo X1 Fold: prvý notebook s ohybným displejom ide do obchodov

Lenovo X1 Fold: prvý notebook s ohybným displejom ide do obchodov
Zdroj: Lenovo
TECH LENOVO WINDOWS
Uložiť Uložené

Premiéru mal tiež ThinkPad X1 Nano, ktorý v plnej výbave váži menej ako 1 kilogram

Technológia ohybných displejov pokročila a v mobiloch ju už nájdeme v druhých generáciách niektorých modelov. Teraz sa presúva do ďalšieho segmentu. Prvým notebookom s ohybným displejom na trhu je ThinkPad X1 Fold a stojí presne toľko, koľko skeptici očakávali.

Odporúčané
Amazon predstavil domácu bezpečnostnú kameru, ktorá lieta po byte Amazon predstavil domácu bezpečnostnú kameru, ktorá lieta po byte 25. septembra 2020, 16:00

Lenovo ukázalo X1 Fold už v januári na veľtrhu CES v Las Vegas tesne pred tým, než všetko zmenila pandémia Covid-19. Bolo to skôr také predstavenie možností a neboli ešte známe úplne všetky vlastnosti finálneho výrobku. 

Lenovo X1 Fold: prvý notebook s ohybným displejom ide do obchodov
Zdroj: Lenovo

Technicky už nejde o nič prekvapujúce. Ide o ohybný OLED dotykový displej, ktorý umožňuje veľké zariadenie zložiť na polovicu. Teda niečo ako Samsung Galaxy Fold, ale omnoho väčší a so systémom Windows 10. Pri notebookoch však skladacie displeje dávajú trochu väčší zmysel.

X1 Fold je jeden 13-palcový tablet s pomerom strán 16:10 a rozlíšením 2K. Takto sa dá aj používať, lebo stačí obrazovku oprieť, pripojiť bezdrôtovú klávesnicu a myš a užívateľ môže pracovať s celou plochou displeja.

Domov
Zdieľať
Diskusia