Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2020, 8:17
Čas čítania 3:48
Dominik Vetrák

Budúcnosť hrania na PS5 predstavená. Aké exkluzívne hry dostaneš len na novej konzole od Sony?

TECH PS5
Uložiť Uložené

Druhá prezentácia PS5 odhalila množstvo úžasne vyzerajúcich hier.

PlayStation v júni odhalila svoje exkluzívne hry, ktoré si zahráme len na PS5, a nám z nich padla sánka. Xbox bude mať 2 perfektné konzoly za úžasnú cenu, no ani počas štartu novej generácie nebudú môcť PlayStationu konkurovať z hľadiska kvalitných a očakávaných hier.

Odporúčané
Poznáme cenu a dátum vydania PlayStation 5. Koľko si budeš musieť našetriť na konzolu a exkluzívne hry? Poznáme cenu a dátum vydania PlayStation 5. Koľko si budeš musieť našetriť na konzolu a exkluzívne hry? 16. septembra 2020, 22:46

Microsoft sa to síce už pár rokov snaží zmeniť nakupovaním nových herných štúdií, pričom výsledok uvidíme v najbližších rokoch, no bojovať so štúdiami ako Naughty Dog, Sony Santa Monica, Insomniac Games či Guerilla Games je prakticky nemožné.

Dokazuje to aj druhá prezentácia pre PS5. Dočkali sme sa prekvapivých oznámení, ktoré nás zdvihli zo sedačiek a taktiež gameplay záberov, ktoré prinútia každého hráča kliknúť na predobjednávku konzoly. 

Odporúčané
Toto je PlayStation 5, najrýchlejšia konzola novej generácie. Kedy vyjde, aké hry si na nej zahráme a koľko bude asi stáť? Toto je PlayStation 5, najrýchlejšia konzola novej generácie. Kedy vyjde, aké hry si na nej zahráme a koľko bude asi stáť? 10. augusta 2020, 12:03

Najviac ľudí bolo zvedavých na Spider-Man: Miles Morales. Spidey je celosvetovo známa značka a milovaná postava. Navyše, Spider-Man z roku 2018 sa časom zrejme stane vôbec najpredávanejšou exkluzívnou hrou na PS4 či v celej histórii PlayStation. 

Nepôjde tak celkom o priame pokračovanie jednotky z roku 2018. Namiesto toho sa pozrieme na to, ako svoj príbeh hrdinu začína Miles. Ten sa s Petrom Parkerom spriatelil už v jednotke, pričom sme za neho chvíľu aj hrali. Tentoraz ho budeme ovládať už ako Spider-Mana a my sme zvedaví, aký príbeh si pre nás tvorcovia pripravili. 

Čaká nás niekoľko zmien v spôsobe hrania, nové útoky, špeciálne gadgety a schopnosti, akými oplýva len Miles. Samozrejmosťou je ray-tracing a expresne rýchle načítavanie úrovní vďaka novému SSD disku. PS5 dokáže načítať 2GB dát z SSD za O,27 sekundy, zatiaľ čo PS4 dokáže načítať 1GB dát z HDD za 10 sekúnd. 

Spider-Man: Miles Morales je plnohodnotná hra. Ide o spin-off rozvíjajúci príbeh z jednotky, ktorý sa zameria na Milesa ako na hlavnú postavu. V New Yorku sa zabavíš na minimálne 10 hodín, no a vedľajšie ti následne herný zážitok určite ešte predĺžia.

Domov
Zdieľať
Diskusia