Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. augusta 2020, 8:23
Čas čítania 0:35
Ondřej Jarůšek

V Česku v piatok pribudlo rekordných 506 novo nakazených. Celkovo tam má Covid 19 viac ako 5 000

NEWS
Uložiť Uložené

Česko zaznamenalo nový rekord, nie však príliš priaznivý.

V pátek v České republice přibylo 506 lidí, u kterých bylo potvrzeno onemocnění covid-19. Jedná se o vůbec největší denní přírůstek za celou dobu pandemie. Dosud bylo nejvíce nově nakažených zaznamenáno na konci března, tehdy jich bylo 377. Páteční hodnoty tedy dosavadní rekord dalece přesáhly.

Aktuálně je podle webových stránek ministerstva zdravotnictví v Česku 5 078 aktivních případů. Celkově se u nás nakazilo 21 551 lidí a 16 062 osob se podařilo vyléčit. V souvislosti s novým typem koronaviru u nás zemřelo 411 lidí a hospitalizováno je v tuto chvíli 108 osob, což je násobně méně, než tomu bylo při jarním maximu.

Odporúčané
V Česku zmenili pravidlá, rúška nebudú povinné v reštauráciách, obchodoch ani v školách V Česku zmenili pravidlá, rúška nebudú povinné v reštauráciách, obchodoch ani v školách 20. augusta 2020, 16:26

Od září začíná v Česku platit povinné nošení roušek. Budeme je muset nosit ve veřejných budovách, zdravotnických a sociálních zařízeních, v hromadné dopravě a ve volebních místnostech. Povinné nebudou ve školách, v restauracích ani v obchodech. 

Původně se taky počítalo s povinností nosit roušky na akci jakékoli velikosti, nakonec se ale bude jednat pouze o akce s účastí nad 100 osob.

Domov
Zdieľať
Diskusia