Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2020, 7:50
Čas čítania 0:39
Daniel Mikolášik

Emotívna reklama od Nike pobláznila celý svet. Cristiano Ronaldo či LeBron James v nej odkazujú silné posolstvo

ŠPORT NIKE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Nemôžeš nás zastaviť, odkazujú svetoví športovci pandémii koronavírusu.

Značke Nike sa opäť podarilo rozvíriť vlny internetu po celom svete, tentokrát s emotívnou reklamou „You Can't Stop Us“ (Nemôžeš nás zastaviť), ktorá sa v priebehu pár hodín stala hotovým virálom na sociálnych sieťach.

Dychberúce video, ktoré je rozdelené na dve polovice a v dynamických sekvenciách do seba zapadá ako puzzle, stihlo za necelé dva dni zaznamenať už viac ako 20 miliónov videní a každou hodinou pribúdajú v státisícoch.

Odporúčané
Tancujúce škrečky pobláznili Slovákov. Vydarená reklama nazbierala cez 2 milióny videní v priebehu pár týždňov Tancujúce škrečky pobláznili Slovákov. Vydarená reklama nazbierala cez 2 milióny videní v priebehu pár týždňov 13. apríla 2020, 12:26

Ako informuje CNN, ľudia na internete chvália video za jeho posolstvo v čase, keď mal šport pre pandémiu koronavírusu stopku. V 90-sekundovom spote sa nachádzajú vrcholoví športovci a svetoznáme mená ako Cristiano Ronaldo, LeBron James, Serena Williams, Kylian Mbappé, Naomi Osaka či Megan Rapinoe.

V reklame celkovo vystupuje až 53 športovcov a pri jej tvorbe sa vyberalo až zo 4 000 sekvencií. Nakoniec bolo vybraných 72, pričom v zábere sa nachádzajú vždy dve sekvencie naraz.

Okrem toho, že vo videu športovci odkazujú pandémii koronavírusu, že ich nemôže zastaviť, reklamný spot tiež spája zábery čiernych, bielych, ázijských a moslimských športovcov, čím okrem sociálnej spravodlivosti a kolektivizmu vzdáva hold aj rozmanitosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia