Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. augusta 2020, 13:01
Čas čítania 0:41
Viktor Kniš

Kráľovná popu je späť. Beyoncé bojuje za rasovú rovnosť aj novým videoklipom

HUDBA BEYONCÉ
Uložiť Uložené

Beyoncé sa opäť pripomína s témou, ktorá je pre ňu príznačná od začiatku hviezdnej kariéry.

Kráľovná popu Beyoncé stále pracuje na nových projektoch, tentokrát sa pripomenula videoklipom ku skladbe Already, ktorú fanúšikovia počuli na projekte Black Is King. Ide o sprievodný soundtrack k remaku Levieho kráľa z minulého roku. Beyoncé si už tradične neodpustila referencie na africké kmene, ku ktorým má prirodzene blízko. Africkú kultúru oslavuje aj tancom.

Zároveň sa v súvislosti s týmto projektom dočkáme ešte aj 85-minútového vizuálu, ktorý bude dostupný na streamovacej platforme Disney+. Podľa samotnej spoločnosti tento film od popovej hviezdy poukazuje na africkú kultúru a húževnatosť, zároveň tiež vyzdvihuje tradície a černošskú výnimočnosť. 

Odporúčané
BLACK PARADE: Beyoncé rapuje na protest proti násiliu v uliciach: Sú nahnevaní, lebo máme tmavú farbu pleti BLACK PARADE: Beyoncé rapuje na protest proti násiliu v uliciach: Sú nahnevaní, lebo máme tmavú farbu pleti 21. júna 2020, 14:08

Nedávno sa pri príležitosti protestov v USA 24-násobná držiteľka Grammy pripomenul skladbou s názvom Black Parade. Hovorí v nej o tom, ako už farba pokožky môže byť nástrojom a vyjadrením protestu, poukazuje na zlú situáciu v Amerike, zároveň konštatuje, že mnohým stačí na nenávisť a hnev len iná farba pleti.

Kráľovná popu sa opäť vracia k svojmu obľúbenému spevavému rapu, ide však o niečo tvrdšie, ako sme boli zvyknutí. Aj napriek tomu má jasno v tom, že násilie v uliciach nič nevyrieši. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia