Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2020, 11:37
Čas čítania 0:45
Adam Novosad

Turisti stučneli, sťažujú sa Benátky. Museli obmedziť počet ľudí na gondoliach, lebo sa začali potápať

NEWS
Uložiť Uložené

V Benátkach museli pristúpiť k razantnému kroku.

Obyvatelia našej planéty postupne naberajú kilogramy, čo začína ovplyvňovať aj cestovný ruch v krajinách ako Taliansko. Najnovšie na to doplatili gondolieri z Benátok, ktorí sa aj bez obezity musia popasovať s náročnou situáciou spojenou s úpadkom množstva návštevníkov kvôli pandémii koronavírusu, informuje CNN.

Gondolieri v uplynulých týždňoch pristúpili k výraznej zmene pravidiel. Na svetoznámych gondolách sa po najnovšej zmene bude môcť odviezť maximálne päť ľudí namiesto šiestich, ako to bývalo doteraz.

Turisti stučneli, sťažujú sa Benátky. Museli obmedziť počet ľudí na gondoliach, lebo sa začali potápať
Zdroj: Pixabay

Dôvod je pritom jednoduchý, za posledné roky sa priemerná hmotnosť turistov zdvihla natoľko, že sa gondoly postupne začali viac a viac potápať a gondolieri mali čoraz viac ťažkostí s ich ovládaním. „Namiesto toho, aby sme každého nútili postaviť sa na váhu obmedzujeme množstvo pasažierov,“ skonštatoval Andrea Balbi ako prezident Benátskej asociácie gondol.

Domov
Zdieľať
Diskusia