Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti Magnesia.
30. júna 2020, 8:29
Čas čítania 2:03
Sponzorovaný obsah

Týždňom doma odzvonilo. Vyštartuj do mesta fit a v kondícii

ŠPORT CVIČENIE
Uložiť Uložené

Slávny monitvátor Jim Rohn raz povedal: „Postarajte sa o svoje telo. Je to jediné miesto, kde musíte žiť.“ Inšpiruj sa jeho radou a dostaň sa do formy po týždňoch obmedzení, práce z domu a nepretržitom prístupe k chladničke.

Zdvihni sa z gauča a popracuj na svojej kondičke. A to nielen preto, že plavková sezóna začína, ale hlavne preto, aby si sa vo svojom tele cítil vynikajúco.

Rozhýb telo, naštartuj metabolizmus

Inšpirácie, ktoré prinášame, sú vhodné pre každého. Aj pre tých z nás, ktorí, či už zo zdravotných alebo iných dôvodov, nie sú uspôsobení pre náročné silové cvičenia. Dostať sa do kondície a cítiť sa zdravo môžeš aj vďaka niekoľkým jednoduchým cvikom, ktoré si môžeš pokojne zacvičiť v pohodlí domova.

Nepotrebuješ k tomu žiadne stroje či špeciálne vybavenie. To, čo ale musíš nájsť, je odhodlanie a následne pevná vôľa. Základom je totiž hýbať sa pravidelne.

Začať s cvičením je ideálne práve teraz. Po období obmedzení a domáceho režimu sa totižto vraciame pomaly do práce a pôvodného nastavenia, a to môže byť pre telo značne zaťažujúce. Potvrdzuje to aj trénerka a výživová špecialistka Nutriadapt Veronika Hanáková. „Prechod z režimu, keď sme  boli doma, do toho pôvodného, v ktorom sme fungovali pred vyše troma mesiacmi, môže so sebou prinášať rovnaký stres ako ten, ktorý sme zažívali, keď sa začalo všetko zatvárať. Preto je dobré sa naň pripraviť cvičením a vhodným pitným režimom,“ uviedla.

Osvoj si jednoduché cvičenie, ktoré v rámci série štyroch videí pripravila minerálna voda Magnesia spolu s Veronikou. Každá zo sérií sa začína cvikom na rozohriatie a rozprúdenie kardiovaskulárneho systému. Tento cvik je dôležitý, aby sa telo pripravilo na nasledujúce cvičenie a bezproblémovo ho zvládlo. „Všetky cviky, ktoré som navrhla, sa dajú jednoducho odcvičiť doma alebo na záhrade a nezaberú veľa času,“ uviedla Veronika.

K pohybu pridaj aj dostatok minerálov a zdravú stravu

V tom sa zhodujú všetci odborníci na zdravú výživu, ako aj lekári. K tomu, aby sme sa cítili zdraví a mali také aj výsledky u lekára, by sme mali dodržiavať životosprávu, ktorú naše telo ocení. Alfou a omegou je, samozrejme, vyvážená strava. Nie nadarmo sa vraví, že sme to, čo jeme. Preto by sme si popri pravidelnom cvičení (takom, ktoré zodpovedá našim telesným možnostiam) mali dávať pozor i na dostatočný prísun bielkovín, zdravých tukov, vitamínov, vlákniny a minerálov.

Rovnako tak je pri každom cvičení dôležité nezabúdať na dostatočný pitný režim v podobe stredne mineralizovanej vody. „Pri cvičení svojim klientom vždy odporúčam, aby sa pred začiatkom napili a priebežne pili aj v prestávkach počas cvičenia. Dopĺňanie horčíka v podobe minerálnej vody Magnesia je však ideálne aj počas celého dňa,“ dodala Veronika.

Týždňom doma odzvonilo. Vyštartuj do mesta fit a v kondícii
Zdroj: Magnesia GO

Magnesia GO je neperlivá a má praktické 0,75 l balenie – môžeš ju tak využiť aj v rámci cvičebných zostáv. Obsahuje prírodný horčík, ktorý pomáha proti kŕčom, stresu, únave a podporuje sústredenie, a zároveň má nízky obsah sodíka, čo prispieva k normálnemu krvnému tlaku. Vďaka svojmu unikátnemu zloženiu je tak vhodná na každodenné pitie. 

Pokús sa naštartovať telo a načerpať energiu, pozri si každý týždeň a hlavne si zacvič novú sériu cvičení na facebookovom profile Magnesia.

Magnesia GO obsahuje v jednej 0,75 l fľaši 129 mg horčíka

V rámci zdravého životného štýlu a vyváženého pitného režimu dosiahneš priaznivé účinky horčíka pri vypití aspoň 0,3 l prírodnej minerálnej vody Magnesia.
  • Horčík prispieva k správnemu fungovaniu svalov
  • Horčík prispieva k správnemu fungovaniu nervového systému a k správnej funkcii psychiky
  • Horčík prispieva k zníženiu vyčerpania a únavy

Magnesia je potravina s nízkym obsahom sodíka. Znížená konzumácia sodíka prispieva k udržaniu normálnej hladiny krvného tlaku.

Domov
Zdieľať
Diskusia