Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
15. júna 2020, 8:16
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Exminister Richter mohol byť členom zločineckého gangu, tvrdí sprostredkovateľ Kuciakovej vraždy. Vo veci začali trestné stíhanie

NEWS
Uložiť Uložené

Andruskó je už odsúdený na 15 rokov za sprostredkovanie vraždy. K skutku sa priznal a popísal ho, teraz hovorí aj o ďalších trestných činoch.

Zoltán Andruskó odsúdený za sprostredkovanie vraždy Jána Kuciaka bude sedieť 15 rokov vo väzení. S trestom súhlasil, znížili mu ho preto, že od prvého dňa spolupracoval s políciou.  Bol to on, kto upozornil na Alenu Zsuzsovú, ktorá spoločne s Marianom Kočnerom a šoférom Tomášom Szabóom stále čaká na rozsudok.

Sprostredkovateľ Andruskó popísal polícii aj ďalšie údajné trestné činy. Tentokrát informoval o exministrovi práce Jánovi Richterovi, ktorý bol podľa neho zapletený v schéme vybavovania pracovných povolení a povolení na pobyt pre cudzincov za provízie.

„V predmetnej veci bolo začaté trestné stíhanie pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny," povedala hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Bárdyová pre TV Markíza. Zatiaľ nikoho neobvinili a vyšetrovatelia ani neozrejmili, v akej fáze vyšetrovania sa nachádzajú.

Odporúčané
Aktualizované: Zoltán Andruskó dostal za sprostredkovanie vraždy Jána Kuciaka 15 rokov vo väzení Aktualizované: Zoltán Andruskó dostal za sprostredkovanie vraždy Jána Kuciaka 15 rokov vo väzení 30. decembra 2019, 9:52

Zoltán Adruskó tvrdí, že na začiatku schémy bol jeho dlhoročný kamarát Boris Gatial, ktorý šéfuje personálnej agentúre v Kolárove. Práve on mal podľa sprostredkovateľa vraždy dávať úplatky buď priamo bývalému ministrovi Richterovi alebo štátnemu tajomníkovi Viktorovi Stromčekovi. 

Gatial aj Richter obvinenia odmietali už v závere minulého roka, Boris Gatiar aktuálne povedal, že zatiaľ vypovedať nebol, no je policajtom plne k dispozícii. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia