Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júna 2020, 12:35
Čas čítania 1:13
Viktor Kniš

Expl0itedova pesnička Sexuálny predátor podľa novinárky znevažuje ženy. Youtuber skladbu vymazal

NEWS
Uložiť Uložené

Ria Gehrerová na svojom facebookovom profile okomentovala skladbu, ktorú Explo so svojimi blízkymi nahral a zverejnil na streamovacích službách.

Reportérka Denníka N Ria Gehrerová napísala na svojom Facebooku kritický komentár k textu pesničky, ktorú nedávno youtuber Expl0ited so svojimi blízkymi nahral na streamovacie služby. Skladba nesie názov Sexuálny predátor a podľa Gehrerovej, ktorá sa v článkoch venuje témam menšín a právam žien, môže mať na poslucháčov negatívny vplyv. 

„Pieseň sa snaží byť vtipná, ale spievať v nej o tom, že som sexuálny predátor, lebo ho zo mňa urobili ženy, je totálne cez čiaru. Pesnička by pokojne mohla byť hymnou incelov, teda hnutia, ktoré nenávidí ženy, pretože ich odmietajú. Myslia si totiž, že na ženy a sex s nimi majú právo. Ale nie je to tak,“ píše novinárka z Denníka N na svojom Facebooku.

Odporúčané
Take Me Out je oproti nim slabota. Nič trápnejšie ako tieto reality shows s úplne nahými účinkujúcimi si nevidel Take Me Out je oproti nim slabota. Nič trápnejšie ako tieto reality shows s úplne nahými účinkujúcimi si nevidel 29. mája 2020, 14:41

Opisuje aj časť textu: „A teda, aby toho nebolo málo, celý refrén znie: ,Som predátor, sexuálny predátor, nebudeš viac potrebovať vibrátor, nikdy viac, nikdy viac, pretiahol by som ťa aj spiac.‘ 

Možno si ešte pamätáte na Brocka Turnera, vyosokoškoláka, ktorý znásilnil dievča v bezvedomí a bol za to odsúdený na šesť mesiacov väzenia, plus bude do konca života registrovaný ako sex offender.“

V tejto súvislosti sme o vyjadrenie požiadali aj samotného Expla, ktorý uvádza na pravú mieru, že cieľom skladby bolo ľudí zabaviť. Rozumie, čo novinárku pobúrilo a neželá si, aby sa s pesničkou stotožňoval ktokoľvek, kto by v tom nevidel len jeho humor. 

„Pesničku som zatiaľ stiahol. Humor je humor, ale pokial si to niekto spoji s nenávisťou žien alebo má pocit, že sa to pesnička snaží ospravedlniť, tak ma to mrzí a nikto z nás by sa pod niečo takéto nepodpísal. Preto si zatiaľ pesničku necháme ako vlastnú odrhovačku na opekačkách, kde to každý berie s nadsázkou a vie, že ženy a ich práva a slobody sú samozrejmosť a niečo čo by sme nechceli akokoľvek diskreditovať,“ reaguje Expl0ited pre Refresher. 

Poslal nám aj screenshot žiadosti o stiahnutie skladby zo streamovacích služieb. 

Domov
Zdieľať
Diskusia