Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
27. mája 2020, 14:22
Čas čítania 0:49
Viktor Kniš

Vychutnaj si online koncert kapely Puding Pani Elvisovej prvýkrát po pandémii aj za prítomnosti publika

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Dnešný košický koncert bude jedným z prvých, ktorý sa po miernom uvoľňovaní opatrení vládou uskutoční aj s divákmi.

Sériu troch online koncertov s názvom Jarné dvorenie ukončí v stredu, 27. mája vystúpenie skupiny Puding Pani Elvisovej v Košiciach. Na rozdiel od prvých dvoch koncertov skupín Billy Barman a Para, sa na tento budú môcť prvýkrát oficiálne pozrieť aj fanúšikovia pred pódiom.

„Keďže je od minulého týždňa povolená účasť 100 ľudí na kultúrnom podujatí, rozhodli sme sa, že to využijeme a dáme možnosť fanúšikom si tento koncert pozrieť aj naživo. Samozrejme, pri dodržaní všetkých hygienických pokynov. Pred pódiom umiestnime na zem značky s dvojmetrovým rozostupom, kde sa bude musieť účastník koncertu postaviť. Chceme týmto aj tak trošku poukázať na nezmyselnosť tohto rozhodnutia a dať najavo, že kultúra ešte žije, len si ju stále nikto nevšíma“, hovorí za organizátorov Ján Trstenský z Grape festivalu. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Prvy verejny koncert pre 100 ludiZaregistruj sa a dozvies sa kde #linkinbio #jarnedvorenie Abo kukaj online @grape_festival #havajdet ❤

Príspevok, ktorý zdieľa Puding Pani Elvisovej (@puding_pani_elvisovej),

Košický koncert tak bude jedným z prvých, ktorý sa po miernom uvoľnení opatrení vládou uskutoční aj s divákmi. Vďaka sponzorom akcie budú mať návštevníci vstup voľný, ale iba do počtu sto zaregistrovaných.        

Puding Pani Elvisovej odohrajú svoj koncert akusticky a nazvali ho Unpudinged. Skladby zaznejú v úpravách s vibrafónom (Stroon) a hosťom na gitare (Isobutane). Keďže Puding má svojho basáka Viliama v zahraničí, tak ho zastúpi Peter Grečmal z budúcej kapely Nanorobot. Tento koncert bude teda po všetkých stránkach unikátny, čo umocní aj predpremiéra ešte nepočutého singla s pracovným názvom Zábradlie a nostalgická spomienka na košické časy z roku 1999 v podobe skladby Chodci. 

Domov
Zdieľať
Diskusia