Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2020, 15:24
Čas čítania 1:05
Matej Krajčovič

iPhone 12 príde v štyroch rôznych verziách. Takáto bude ich výbava

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Dve hlavné kategórie iPhonov prídu v troch rôznych veľkostiach.

Na verejnosť prenikli informácie, aké parametre by mali mať tohtoročné iPhony 12. Objaviť by sa mali až 4 rôzne modely, informuje MacRumors.com

Najväčšou zmenou by mal byť fakt, že všetky dostanú modernejší OLED panel s nižšou spotrebou energie. 

Novinky Apple pre rok 2020 budú štyri. Spoznaj výbavu iPhonu 12, 12 Ma,  iPhone 12 Pro a 12 Pro Max
Zdroj: www.macrumors.com

iPhony pre rok 2020 by mali byť štyri, pričom základ tvorí delenie na iPhone 12 – smartfóny s dvojicou fotroaparátov a modely iPhone 12 Pro s trojicou objektívov a prídavným LiDAROM pre zaujímavé využívanie rozšírenej reality. 

Zároveň všetky prídu vo verzii s menším aj väčším displejom označeným ako „Max“. Zatiaľ najkomplikvanejšie delenie nám tak pravdepodobne prinesie iPhone 12, iPhone 12 Max a trojobjektívové iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max. 

Novinky Apple pre rok 2020 budú štyri. Spoznaj výbavu iPhonu 12, 12 Ma,  iPhone 12 Pro a 12 Pro Max
Zdroj: www.displaysupplychain.com

Viac ti vysvetlí tabuľka, ktorú vytvoril analytik Ross Young, špecialista na dodávky displejov.  Odhaduje , že 5,4-palcový iPhone 12 dostane obrazovku s rozlíšením 2 340 x 1 080 bodov, čím by zároveň skončilo vysmievanie sa z nízkeho rozlíšenia súčasného iPhonu 11 a minulého iPhonu XR, ktoré ponúkajú iba 326 ppi (hustota bodov na palec).

iPhone 12 Max ponúkne až 6,1-palcový panel, rovnako ako iPhone 12 Pro, ktorý však pridáva už spomenutý tretí objektív. Verzie Pro by zároveň mali disponovať displejom so širšou škálou farieb XDR a zároveň pravdepodobne podporovať aj 120 Hz obnovovaciu frekvenciu. 

Bude takto vyzerať iPhone 12? Tento návrh pochádza zo Slovenska
Zdroj: svetapple.sk

iPhone 12 Pro a 12 Pro Max s najväčšou 6,7-palcovou uhlopriečkou by tiež mali ponúknuť rovno 6 GB RAM namiesto 4 GB v oboch bežných 12-tkach.

Siete 5G budú podporovať všetky štyri modely, no Pro-čká to zvládnu aj s technológiou mmWave, teda milimetrových vĺn. Vďaka nim by mohli byť v uzavretých budovách dosahované naozaj extrémne rýchlosti v rádoch desiatok až stoviek GB/s pri sťahovaní dát.  

Odporúčané
Bude takto vyzerať iPhone 12? Tento návrh pochádza zo Slovenska Bude takto vyzerať iPhone 12? Tento návrh pochádza zo Slovenska 22. apríla 2020, 18:28

O dizajne sa špekuluje už dlhšie, prísť by mal hranatejší dizajn po vzore súčasných iPadov Pro a tiež menšie okraje okolo displeja či redukovaný výrez kamier pre Face ID. 

Domov
Zdieľať
Diskusia