Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2020, 10:34
Čas čítania 3:09
Viktor Kniš

Jankovská vraj s požehnaním Fica pomáhala Kočnerovi z väzenia: „Ja dostanem aj Al Caponeho z basy,“ chválila sa

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Nová časť Kočnerovej Threemy odkrýva posledné dni podnikateľa na slobode. Do poslednej chvíle za pomoci najbližších pomocníkov bojoval o priaznivý rozsudok.

„Sa uj***vam. Ja dostanem aj Al Caponeho z basy,“ písala „opička“ Monika Jankovská podnikateľovi Marianovi Kočnerovi tesne predtým, ako ho Najvyšší súd zobral kvôli zmenkovej kauze do väzby.

Ešte ako štátna tajomníčka na ministerstve spravodlivosti vraj dostala za úlohu, aby lobovala u jednej členky senátu, ktorá rozhodovala o Kočnerovom osude. 

Túto úlohu jej zadal sám Kočner. Aby to mala Jankovská jednoduchšie, vraj u oligarchu z Nitry Norberta Bödöra vybavil požehnanie pre „opičku“ od šéfa Smeru Roberta Fica.

Vyplýva to z komunikácie cez aplikáciu Threema, ktorú vyšetrovatelia zaistili z Kočnerovho telefónu. Dáta získala aj medzinárodná sieť investigatívnych novinárov  Organized Crime and Corruption Reporting Project. OCCRP ich sprístupnila skupine žurnalistov v rámci projektu Kočnerova knižnica. Časť správ dnes zverejnili Aktuality.sk

O blízkom vzťahu Bödöra a Fica vypovedal napríklad svedok a bývalý príslušník SIS Peter Tóth. Tvrdil, že sa nitriansky podnikateľ dokonca zúčastňoval tajných stretnutí politikov Smeru a vplyvných finančníkov z pozadia strany na súkromnom poschodí jedného z bratislavských hotelov.

Odporúčané
10 šokujúcich citátov z Kočnerovej Threemy: Smejú sa zo zavraždeného novinára a Robert Fico vraj pije 10 šokujúcich citátov z Kočnerovej Threemy: Smejú sa zo zavraždeného novinára a Robert Fico vraj pije 25. októbra 2019, 12:15

Jankovská a Bödör robili všetko, čo povedal

O zákonnosti získania správ z komunikácie prostredníctvom aplikácie Threema nemá pochybnosti ani predsedníčka senátu Špecializovaného trestného súdu, ktorý rozhoduje o Kočnerovi, Zsuzsovej a Szabóovi v prípade dvojnásobnej úkladnej vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Kočner cez Threemu riadil Jankovskú v rôznych prípadoch. Aj pri poslednej akcii na jeho záchranu vraj robila všetko, čo jej prikázal. Nakoniec však jej snaha nestačila a Kočnera definitívne Najvyšší súd zobral do väzby. Jankovská aj Kočner si mysleli, že v prospech podnikateľa z tzv. mafiánskych zoznamov zahlasujú dvaja z troch členov senátu v zložení František Mozner, Anna Šišková a Martin Bargel.

Domov
Zdieľať
Diskusia