Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. apríla 2020, 11:52
Čas čítania 0:42
Tímea Krauszová

Na Slovensku pribudlo 114 nových nakazených koronavírusom a 2 mŕtvi

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Toto sú aktuálne čísla.

Na Slovensku za predošlý deň pribudlo 114 potvrdených prípadov ľudí nakazených koronavírusom, vírus si vyžiadal ďalšie dva ľudské životy. Za včerajšok vyšetrili´v laboratóriách spolu 2967 vzoriek, momentálne evidujeme 977 pacientov nakazených koronavírusom, dohromady už osem ľudí na ochorenie Covid-19 zomrelo. Od začiatku testovania na Slovensku malo 33 481 vzoriek negatívny výsledok.

Dve nové úmrtia

Včera zomrela vo Fakultnej nemocnici J.A. Reimanna v Prešove pacientka s onkologickou diagnózou pozitívne testovaná na koronavírus, hospitalizovaná bola na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny s obojstranným zápalom pľúc.

Taktiež včera zomrel ďalší pacient v Univerzitnej nemocnici Bratislava. Išlo o muža z domova dôchodcov v Pezinku, jeho stav bol počas dňa stabilizovaný, náhle sa ale zhoršil a zdravotníkom sa už nepodarilo zachrániť ho. Slovensko tak eviduje spolu 8 úmrtí pacientov pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Odporúčané
Odborník na epidemiológiu: Keď sa nenakazíš na Pohode, nakazíš sa na druhý deň v električke. Na lockdowny nevidím dôvod (Rozhovor) Odborník na epidemiológiu: Keď sa nenakazíš na Pohode, nakazíš sa na druhý deň v električke. Na lockdowny nevidím dôvod (Rozhovor) 9. júla 2022, 14:30

Podľa informácií Ministerstva zdravotníctva je aktuálne hospitalizovaných 165 pacientov, z toho u 73 je potvrdené ochorenie COVID-19, 92 ľudí má podozrenie na ochorenie. Na jednotke intenzívnej starostlivosti je 7 pacientov, dvaja sú na umelej pľúcnej ventilácii.

Z ochorenia sa doposiaľ na Slovensku vyliečilo 167 ľudí. Z toho 43 boli hospitalizovaní a 124 sa vyliečilo v domácej izolácii.

Odporúčané
V tabuľkách vyzerá Slovensko dobre, ak však nezačneme testovať viac, Pezinok nemusí byť ojedinelým prípadom V tabuľkách vyzerá Slovensko dobre, ak však nezačneme testovať viac, Pezinok nemusí byť ojedinelým prípadom 16. apríla 2020, 10:57
Domov
Zdieľať
Diskusia