Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. marca 2020, 18:05
Čas čítania 0:36
Tímea Krauszová

V Banskobystrickom kraji si môžu seniori objednať nákup cez telefón, domov ho prinesú dobrovoľníci

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Za nákup si pohodlne zaplatia pri preberaní.

Banskobystrický samosprávny kraj spustil od utorka donášku potravín pre seniorov, zatiaľ pilotne pre okresy Brezno a Banská Bystrica. Iniciatívou chcú pomôcť tým, ktorí sú koronavírusom najviac ohrození.

Objednáva sa telefonicky

Objednať si nákup môžu nielen seniori, ale všeobecne ľudia ohrození koronavírusom (napríklad slabou imunitou, onkologickí pacienti) na telefónnom čísle 0800 221 235, v pracovné dni od 8:00 do 15:00. Potraviny si môžu takto ľudia objednať priamo domov, do iniciatívy sa zapojili dobrovoľníci. 

Odporúčané
Radšej vojna, ako vírus, bojíme sa hlavne o deti. Nie sú rúška, šijeme si ich sami, hovoria Rómovia z východu Radšej vojna, ako vírus, bojíme sa hlavne o deti. Nie sú rúška, šijeme si ich sami, hovoria Rómovia z východu 23. marca 2020, 9:07

„Veríme, že služba pomôže zostať najohrozenejším skupinám obyvateľov v bezpečí svojich domov a prekonať túto krízu bez toho, aby sa vystavovali zvýšenému nebezpečenstvu,“ konštatoval šéf kraja Ján Lunter s tým, že od budúceho týždňa, v prípade bezproblémovej skúšobnej prevádzky, by mala byť služba k dispozícii pre celý samosprávny kraj.


Objednať si seniori môžu nateraz len potraviny, ktoré nie je nutné skladovať v chlade. Objednáva sa jednoducho cez telefón,  dobrovoľníci v obchode nákup zabalia a doručia ho na druhý deň. Platí sa pri donáške, kartou alebo aj v hotovosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia