Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
23. marca 2020, 8:46
Čas čítania 0:53
Tina Hamarova

Koronavírus dostal aj odsúdený sexuálny predátor Harvey Weinstein

ZDRAVIE PREDÁTOR
Uložiť Uložené

Bývalý oscarový producent je aktuálne izolovaný vo väzení.

Hollywoodsky producent Harvey Weinstein, ktorý si odpykáva 23-ročný trest za znásilnenie a sexuálne obťažovanie, je nakazený novým koronavírusom. Podľa BBC je aktuálne v izolácii, povedal to šéf strážnikov v štáte New York Michael Powers.

Koronavírus dostal aj odsúdený sexuálny predátor Harvey Winstein
Zdroj: TASR/AP Photo/Mark Lennihan

Weinstein sedí v nápravnom zariadení Wende blízko mesta Buffalo v štáte New York. Nákazu u dvoch väzňov tam pre médiá ešte v nedeľu potvrdil nemenovaný strážnik. Michael Powers tiež dodal, že niekoľko zamestnancov nápravného zariadenia je v karanténe. Väzenie vraj nemá dosť ochranných prostriedkov proti koronavírusu.

Weinsteinovych právnikov vraj ešte o jeho ochorení ešte neinformovali. „Vzhľadom na súčasný zdravotný stav pána Weinsteina sme v obavách, či je to naozaj pravda. Situáciu pozorne sledujeme,“ povedal advokát Imran Ansari. Pred zatvorením do Wende  sa totiž 68-ročný Weinstein liečil na problémy so srdcom v inej väzenskej nemocnici v New Yorku. 

Súd v New Yorku uznal Harveyho Weinsteina vinného z dvoch trestných činov - zo znásilnenia tretieho stupňa a zo sexuálneho útoku. V roku 2006 prinútil svoju asistentku k orálnemu sexu. V druhom prípade ide o znásilnenie nemenovanej ženy, ku ktorému došlo v roku 2013. Celkovo ho za tie roky obvinilo viac ako 80 žien, medzi nimi populárne herečky ako Ashley Judd, Rose McGowan a Gwyneth Paltrow.

Oslobodili ho spod troch obvinení, vrátane dvoch za obzvlášť závažný sexuálny útok. Za tie mu hrozil najvyšší trest, až doživotie. Za svoje činy si nakoniec  odsedí 23 rokov vo väzení.  Tento prípad znamenal zrod hnutia #MeToo.

Domov
Zdieľať
Diskusia