Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. marca 2020, 10:31
Čas čítania 0:41
Daniel Mikolášik

Čína už druhý deň po sebe neeviduje žiadneho domáceho nakazeného koronavírusom. Znižuje sa aj počet úmrtí v krajine

NEWS ČÍNA
Uložiť Uložené

V Číne sa tiež výrazne znižuje počet úmrtí na koronavírus. Podľa údajov NHC pribudli len tri ďalšie smrteľné obete.

Čína už druhý deň po sebe nehlási žiadny domáci prípad nákazy novým koronavírusom. Taktiež sa znižuje aj počet úmrtí v krajine na COVID-19. Ide o veľký a zlomový úspech v rámci boja s novým typom vírusu, keďže práve Čína bola epicentrom, kde nákaza vypukla a neskôr sa rozšírila do celého sveta.

Odporúčané
Záznam: Slovensko má dnes 14 nových nakazených, toto sú mestá, z ktorých pochádzajú Záznam: Slovensko má dnes 14 nových nakazených, toto sú mestá, z ktorých pochádzajú 20. marca 2020, 7:40

Ako informuje Washington Post, Čína potvrdila, že už dva dni sa v krajine neevidujú žiadne lokálne nákazy. Vo štvrtok síce potvrdili 39 infekcií, no išlo výhradne o turistov, ktorí sa vírusom nakazili v zahraničí. Vyzerá to tak, že výskyt choroby sa spomaľuje aj v meste Wu-chan v provincii Chu-pej, kde sa COVID-19 vôbec prvýkrát objavil ešte koncom minulého roka.

Čínu už predbehlo aj Taliansko, čo sa týka počtu obetí na koronavírus, a to aj napriek tomu, že Čína má takmer dvojnásobne viac nakazených ľudí. V Číne sa taktiež výrazne znižuje počet úmrtí na koronavírus. Podľa údajov Národnej zdravotníckej komisie (NHC) pribudli len tri ďalšie smrteľné obete.

Domov
Zdieľať
Diskusia