Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. marca 2020, 12:35
Čas čítania 0:58
Tina Hamarova

Padajú ako hrušky. Po Jarmile Urbancovej ochádza zo sudcovského talára aj Richard Molnár. Aktuálne je vo väzbe

NEWS KORUPCIA
Uložiť Uložené

Molnár je od stredy minulého týždňa obvinený z podplácania.

Richard Molnár sa vzdal funkcie sudcu. Svoje rozhodnutie podľa denníka N oznámil listom prezidentke Zuzane Čaputovej. Spomínal to už v sobotu, keď Špecializovaný trestný súd rozhodoval o jeho vzatí do väzby. Molnár je obvinený z podplácania a na základe rozhodnutia súdu bude stíhaný vo väzení. 

Zastupovať ho bude advokát Ondrej Mularčík, ktorý má vo svojej klientele aj Mariana Kotlebu či Norberta Bödöra. V minulosti zastupoval aj mafiána Róberta Lališa prezývaného Kýbel či Noru Mojsejovú.

Richard Molnár prichádza na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici
Richard Molnár prichádza na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Za Molnárovho predsedníctva na Okresnom súde Bratislava III bol sudkyni Miriam Repákovej pridelený prípad štátnej spoločnosti Cargo a cyperskej schránkovej firmy. O veci rozhodovala napriek tomu, že bola kvôli známostiam na strane cyperskej firmy v konflikte záujmov. Sudkyňa mohla byť teda zaujatá.

Po jednom bez talára

O prerušenie funkcie sudkyne požiadala v pondelok aj podpredsedníčka Najvyššieho súdu Jarmila Urbancová. Vraj odchádza do predčasného dôchodku. „Cítim sa veľmi podvedená, ponížená, sklamaná,“ reagovala pre denník N ešte na prvé správy z Kočnerovej Threemy. Bola totiž priateľka so sudcom Vladimírom Sklenkom, ktorý bol podľa Threemy Kočnerova prvá ruka na súdoch. 

Jarmila Urbancová bola podpredsedníčkou Najvyššieho súdu
Jarmila Urbancová bola podpredsedníčkou Najvyššieho súdu Zdroj: TASR/Marko Erd

Disciplinárny senát v utorok rozhodol o pozastavení funkcie aj sudkyni Denise Cvikovej, ktorá bola zadržaná a obvinená počas akcie Búrka.​ Navrhol to sám minister spravodlivosti Gábor Gál, píše denník SME. Výkonu funkcie pozastavili aj sudcom Ľubošovi Sádovskému, Eugenovi Palášthymu, Richardovi Molnárovi, ako aj sudkyniam Angele Balázsovej, Andrei Haitovej a Kataríne Bartalskej. Všetci boli zadržaní a obvinení počas akcie Búrka, niektorí z nich ostávajú vo väzbe. 

Odporúčané
13 sudcov a Marian Kočner v putách: Koho dnes NAKA predviedla na výsluch? 13 sudcov a Marian Kočner v putách: Koho dnes NAKA predviedla na výsluch? 11. marca 2020, 17:16
Domov
Zdieľať
Diskusia