Peter Janičina rozbiehal bistro u Kubistu a s ním aj gastrohnutie, ktoré zmenilo Bratislavu na metropolu skvelého jedla. Neskôr pôsobil v Roxore a dnes rozbieha Shpaizu.
Odoberaj zadarmo na: Spotify, Apple podcasty, Google podcasty
Čo sú podcasty a ako ich počúvať? Dozvieš sa tu
Sleduj Podgast na Refresheri
- V čom sa líšila práca u Kubistu s pripravovaním hamburgerov v Roxore
- Čo je také úžasné na fermentovaní
- A čo ho naučilo pôsobenie na izolovanom a nehostinnom škótskom ostrove
Peter Janičina je pamätník všetkého dobrého, čo sa po gastronomickej stránke udialo v Bratislave za posledných 7 rokov. Zakladal bistro U Kubistu, jeden z prvých podnikov, ktoré zmenili Bratislavu z nudného mesta s nudným jedlom na malý gastronomický zázrak. Neskôr pôsobil v Roxore, dnes rozbieha Shpaizu. Chef Peter Janičina ale nie je expert iba na lokálnu gastronómiu. Je chodiacou encyklopédiou fermentovania a má kopec zaujímavých názorov na to, ako by mali fungovať reštaurácie a podniky.
Podgast je podcast, ktorý vychádza každú stredu a pre Refresher ho tvorí foodbloger Čoje. Volá si doň zaujímavých hostí, s ktorými začnú o jedle a skončia pri hocičom, na čo majú chuť. Dajte Podgastu odber na platforme, na ktorej počúvate podcasty a hudbu. Neujde vám žiadna časť s parádnymi hosťami nielen z oblasti gastronómie.