Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
14. marca 2020, 9:15
Čas čítania 0:39
Matej Krajčovič

Slovenskí podnikatelia pomáhajú v boji proti koronavírusu, VUB banka darovala štyri dýchacie prístoje

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Aktivizuje sa šéf Pixel Federation, aj ďalší podnikatelia.

Podnikateľ Šimon Šicko zo slovenskej firmy Pixel Federation, sa rozhodol pomôcť v boji proti koronavírusu. Už vo štvrtok začal prostredníctvom Facebooku zisťovať, aký materiál a prístoroje chýbajú v našich nemocniciach.

V priebehu dňa sa mu ozvalo množstvo ľudí, ktorí písali požiadavky, ale aj v mene rôznych firiem a organizácií ponúkli pomoc. 

„Pokúšame sa urobiť platformu, kde nemocnice alebo starobince napíšu svoje potreby a firmy, ktoré vedia dodať masky, respirátory, rukavice a čističky vzduchu ponúknu tieto veci,“ napísal večer

Odporúčané
Na Slovensku môže na Covid-19 ochorieť 6 500 ľudí a 50 zomrieť. Ak teda dodržíme pravidlá, hovorí záchranár Dobiáš (Rozhovor) Na Slovensku môže na Covid-19 ochorieť 6 500 ľudí a 50 zomrieť. Ak teda dodržíme pravidlá, hovorí záchranár Dobiáš (Rozhovor) 13. marca 2020, 17:30

Pomocou platformy, ktorú chystá, by mohli finančne prispieť aj bežní ľudia a odborníci by potom mali rozhodovať, kam sa pomoc prioritne rozdelí. Projekt je však stále v štádiu budovania. 

 Medzičasom sa však rozhodli pomôcť aj iné lokálne firmy. Univerzitná nemocnica v Bratislave napríklad na Facebooku informovala, že im Nadácia VUB banky darovala štyri nové prístroje na umelú pľúcnu ventiláciu„Veľmi si vážime, že vedenie VÚB cíti celospoločenskú zodpovednosť a predovšetkým má ambíciu pomáhať, ďakujeme,“ uvidela nemocnica. 

Projekt spustili v priebehu piatka, ľudia môžu prispievať cez transparentý účet zverejnený na stránke: https://ktopomozeslovensku.sk/

Domov
Zdieľať
Diskusia