Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2020, 17:41
Čas čítania 1:03
Tímea Krauszová

V Street View od Google Maps po novom nájdeš aj tatranské chaty

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Mapy od Googlu oslavujú 15. narodeniny a do Street View konečne pribudli aj turistické skvosty zo slovenských hôr.

Pamätáš si ešte dovolenku bez Google Máp? Ako si si našiel, ktorá reštaurácia je ešte otvorená, alebo kde si vieš narýchlo kúpiť kábel od laptopu, ktorý si nechal doma? Či si to chceme alebo nechceme priznať, šikovná aplikácia nám nie raz zachránila kožu, ušetrila peniaze alebo poradila, ako sa vyhnúť dlhému čakaniu v zápchach.

Teraz oslavujú Mapy Google 15. narodeniny a pri tejto príležitosti pridali do služby Street View ďalšie turistické skvosty zo Slovenska.

Pribudla Zbojnícka a Téryho chata

„Možno by sme sa mali obávať, že sa tradičné ciele turistiky stanú dosiahnuteľné z kresla. Napriek tomu sme na vytvorenie ich Street View zobrazenia ochotne dali súhlas. Umožní to virtuálne zájsť si na chatu aj ľuďom, ktorí majú zdravotný hendikep alebo vyšší vek,“ skonštatoval Peter Dragúň, predseda Klubu slovenských turistov (KST).

Vyskúšaj si virtuálnu návštevu Téryho chaty

Upozornil na to, že pre mladých a zdravých je to zároveň lákavá upútavka na krásne scenérie, za ktorými sa oplatí stúpať tých niekoľko stoviek výškových metrov. „Pritom sa reálne spotia a na chate si môžu dať reálnu šálku voňavého čaju,“ upozornil Dragúň.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Dodal, že zobrazenie obidvoch chát v rámci Street View zachytáva krásu veľhôr, ako aj samotné chaty a ich okolie. Nasnímať sa ich podarilo práve vďaka spolupráci KST a horolezeckého spolku James.

Vyskúšaj si virtuálnu návštevu Zbojníckej chaty

Mapy Google vznikli ešte v roku 2005, odvtedy zmapovali viac ako 220 krajín. V aplikácii nájdeš užitočné  informácie, hodnotenia a recenzie 200 miliónov firmiem, reštaurácií a kaviarní po celom svete. Služba Street View vznikla o čosi neskôr, v roku 2007 a môžeš vďaka nej aspoň virtuálne navštíviť väčšinu slovenských miest, viaceré hrady a zámky či národné parky.

Odporúčané
Nebudeš na voľby doma? Nevadí, vybav si hlasovací preukaz a choď voliť kdekoľvek na Slovensku! Nebudeš na voľby doma? Nevadí, vybav si hlasovací preukaz a choď voliť kdekoľvek na Slovensku! 7. februára 2020, 18:15
Domov
Zdieľať
Diskusia