Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti Film Europe
16. januára 2020, 12:04
Čas čítania 1:44
Sponzorovaný obsah

Čo majú spoločné sériový vrah, tlsté ženské a nemilosrdná MILFka?

Čo majú spoločné sériový vrah, tlsté ženské a nemilosrdná MILFka?
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Vybrali sme tri najočakávanejšie filmy nadchádzajúcej prehliadky severského filmu SCANDI 2020.

 Jo Nesbø, Stieg Larson a...Thomas Quick

Zatiaľ, čo prvé dve mená pozná každý fanúšik severského thrilleru a ich a mrazivé knižné tituly pútajú pozornosť čitateľov po celom svete, posledné spomenuté meno nie je v našich končinách veľmi známe. Až doteraz. Do kín totiž prichádza strhujúci film o najväčšom právnom škandále v dejinách Švédska.

Film vznikol podľa knižnej predlohy Ako sa rodí sériový vrah Skutočný prípad Thomasa Quicka, ktorú napísal švédsky reportér Hannes Rastam. Ten je zároveň hlavnou postavou filmu Dokonalý pacient, v ktorom sa horlivo snaží zistiť pravdu o mužovi známom aj ako švédsky Hannibal Lecter. Akonáhle odhalí nezrovnalosti v prípadoch muža, ktorý bol odsúdený za osem vrážd a priznal sa k ďalším dvadsiatim piatim, vrhne sa na dokazovanie neviny jedného z najhorších sériových vrahov, kanibalov a násilníkov Švédska.

Príbeh, ponúknutý divákom ako rafinovaná skladačka, postupne odhaľuje neuveriteľný prípad, napínavý až do ohromujúceho konca…

 

Sme mladé, sme krásne, sme.. TUČNÉ

V Škandinávii dochádza k revolúcii. Plnotučná sebaláska je príbeh o mladých škandinávskych ženách, ktoré už majú dosť seba-nenávisti a hanby a hrdo sa nazývajú FAT - TLSTÉ. Čakali, že prv, než si kúpia šaty, zájdu na diskotéku a nájdu lásku – musia schudnúť. K chudnutiu však neprišlo. Našli sa ale navzájom rovnako ako objavili hnutie #bodypositivity. Rozhodli sa prestať si váľať šunky,prevetrať faldy a použili svoje telá ako nástroje aktivizmu.Vyžadujú rešpekt a uznanie v spoločnosti zameranej na stravu a zároveň zápasia s nedostatkom vlastnej hodnoty.

S provokatívnym tónom feminizmu a umeleckým prístupom k prirodzenej kráse tento film zmení spôsob, akým vnímame telo. Je to film o hanbe a povstaní, ale aj o humornej a srdečnej ceste partie mladých energických žien.

Kráľovná, ktorá ti vezme srdce

Film plný sexuálnych scén a hnevu prináša kontroverznú tému vzťahu staršej ženy, tzv. MILFkya mladého emocionálne nezrelého chlapca. Reč je o kontroverznej dánskej snímke Srdcová kráľovná, v hlavnej úlohe s herečkou Tryne Dyrholm, známej z temnej dánskej drámy Thomasa Winterberga Komúna. Úspešná právnička Anna žije v krásnom modernom dome s dvomi dcérami a manželom lekárom Petrom. Jej perfektný život ohrozí až príchod Petrovho problematického násťročného syna z predošlého vzťahu, s ktorým Anna naviaže intímne puto. To, čo sa zdalo byť len jemným flirtom, sa rýchlo premení v znepokojivý príbeh sily, zrady a zodpovednosti s ničivými následkami...

Známe mená a nové objavy, hrané filmy aj dokumenty, drámy i thrillery, to všetko prinesie ďalší ročník obľúbenej prehliadky severských filmov SCANDI, ktorú už po šiestykrát uvedie do slovenských kín distribučná spoločnosť Film Europe.Nadchádzajúci 6. ročník prehliadky SCANDI uvedie sedem premiér a bude sa konať od 22. do 26. 1. v bratislavských kinách Kino Film Europe, Kino Lumière, Kino Mladosť a v ďalších kinách na Slovensku. Tematickým zameraním prehliadky budú „silné nezávislé ženy.“ Prehliadku otvorí dánsky kandidát na Oscara – snímka Srdcová kráľovná.

Pre viac informácii o prehliadke severských filmov navštív web SCANDI alebo túto udalosť na  Facebooku.   

Čo majú spoločné sériový vrah, tlsté ženské a nemilosrdná MILFka?
Zdroj: SCANDI
Domov
Zdieľať
Diskusia