Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. decembra 2019, 15:32
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Ministerstvo vnútra nesprávne informovalo o pokutách pre občanov Slovenska za zdieľanie prieskumov

NEWS PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY
Uložiť Uložené

Fyzickým osobám nehrozí 100-tisícová pokuta, ktorú včera riaditeľka odboru volieb avizovala v súvislosti s rokovaniami so spoločnosťou Facebook.

Riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na ministerstve vnútra Eva Chmelová včera informovala o rokovaniach s Facebookom, v súvislosti s ktorými zároveň predniesla chybnú výstrahu o pokutách pre fyzické osoby. Dnes svoje vyhlásenia upravila.

Pôvodne tvrdila, že ak budú slovenskí používatelia sociálnej siete svojimi príspevkami porušovať zákon o volebnej kampani, hrozí im pokuta až 100-tisíc eur. V skutočnosti sa zákon týka len fyzických osôb – podnikateľov. 

Odporúčané
Aktualizované Ministerstvo vnútra nesprávne informovalo o pokutách pre občanov Slovenska za zdieľanie prieskumov Aktualizované Ministerstvo vnútra nesprávne informovalo o pokutách pre občanov Slovenska za zdieľanie prieskumov 12. decembra 2019, 17:49

Chmelová už svoje vyjadrenie opravila, platí však, že ak budú podnikateľské subjekty, resp. politické strany zdieľať počas moratória na Facebooku prieskumy, hrozí im b

vysoká pokuta: „Pre fyzickú osobu – podnikateľa môže hroziť sankcia 100 000 eur, pre politickú stranu je to, myslím si, 300 000 eur,“ informovala v opravenej verzii svojho vyhlásenia.

Zástupcovia ministerstva vnútra sa už stretli so zástupcami Facebooku, ktorý by im mal pomáhať pri získavaní identity majiteľov profilov a podľa informácií riaditeľky odboru volieb Evy Chmelovej sa chystá rezort vnútra stretnúť aj so zástupcami spoločnosti Google.

Domov
Zdieľať
Diskusia