Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2019, 12:14
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Mladí diváci vraj kvôli marvelovkám stratia vedomosti o filmoch ako takých, obáva sa legendárny režisér

FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

John Woo sa prikláňa na stranu Martina Scorseseho.

Na adresu Marvelu sa negatívne vyjadrilo už niekoľko svetoznámych tvorcov. Celé to odštartoval Martin Scorsese, s ktorým niektorí jeho kolegovia súhlasili, iní mu zase oponovali. Celá diskusia však prebiehala na rozumnej úrovni s výmenou trefných argumentov na oboch stranách a je teda iba na tebe, ku komu sa prikloníš.

Faktom je, že pravdu majú obe strany. Najnovšie sa do debaty zapojil aj legendárny režisér John Woo (Face/Off, Hard Boiled), informuje Deadline.

Odporúčané
Marvelovky napádajú kinematografiu, tvrdí Martin Scorsese Marvelovky napádajú kinematografiu, tvrdí Martin Scorsese 15. októbra 2019, 13:23

Nechal sa počuť, že mladi diváci sa v prípade stále väčšej popularity tohto žánru môžu strácať vo vedomostiach o filmoch a kinematografii ako takej. Komiksovky a podobné filmy sa pre mladistvých môžu stať štandardom, kvôli čomu si už nebudú musieť nájsť čas na študovanie kinematografie a geniálnych počinov, ktoré spadajú pod „Cinemu“ tak, ako ju vnímajú ľudia podobní Scorsesemu.

Woo využil priestor na Hawaii International Film Festival, kde si preberal Halekulani Lifetime Achievement Award. Spomína aj na to, ako ho ešte pred MCU érou vyhľadal Stan Lee s ponukou natočiť komiksový film. Režisér ale rázne odmietol. 


„Nemám ten dar. Nie som sci-fi človek. Nemyslím si, že by som dokázal natočiť dobrý sci-fi film. Je tam tak veľa fantázie... nemyslím, že sa môžem dostať na ten level.“

Domov
Zdieľať
Diskusia