Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2019, 13:23
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Marvelovky napádajú kinematografiu, tvrdí Martin Scorsese

Marvelovky napádajú kinematografiu, tvrdí Martin Scorsese
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Slávny režisér má filmovú tvorbu Marvelu v zuboch.

Marvelovký sú len zábavnými atrakciami, určite ich ale nemožno označiť za skutočnú kinematografiu. S týmito slovami nedávno vyrukovala režisérska legenda Martin Scorsese. Kritikou na snímky od Marvelu nešetril ani počas tlačovej konferencie k jeho novinke The Irishman.

Nemali by sme byť nimi napadnutí. Potrebujeme kiná, ktoré vystúpia a budú premietať naratívne filmy,“ cituje The Hollywood Reporter režiséra. Scorsese ďalej opätovne prehlásil, že marvelovky robia z kinosál zábavné parky.

Je to dobré pre tých, ktorí majú tento druh filmu radi, a mimochodom, keď už viem, o čo v nich ide, obdivujem to, čo robia. Nie je to ale moja šálka kávy, jednoducho nie,“ priznáva rešpektovaný tvorca svoju averziu voči komiksovým filmom.

Na jednej strane teda Scorsese svojimi slovami zosmiešňuje opodstatnenie daného druhu filmov a zároveň si uvedomuje, že niekomu takýto žáner môže skrátka sedieť. 

Majstrovi Scorsesemu za jeho dlhoročnú kariéru vďačíme za množstvo skvelý filmov (Taxikár, Raging Bull, Goodfellas, Casino, The Wolf of Wall Street) a nikto nepochybuje o tom, že je skutočne talentovaným umelcom. Jeho výroky voči marvelovkám sú však samozrejme len subjektívnym názorom jednej osoby, s ktorými môžeme i nemusíme súhlasiť. A ako to vidíš ty?

Anketa:
Hovorí podľa teba Scorsese pravdu?
Áno
Nie
Mám iný názor, napíšem komentár
Áno
51 %
410 Hlasov
Nie
45 %
360 Hlasov
Mám iný názor, napíšem komentár
4 %
30 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia