Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2019, 7:50
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Christian Bale prezradil, prečo nikdy nenatočili Dark Knight 4, aj keď to štúdio Warner chcelo

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Aký je pravý dôvod toho, prečo sme nikdy nevideli ďalšie pokračovanie?

Trilógia The Dark Knight bola úžasnou (nielen) komiksovou sériou s množstvom pozitív, ktoré by sme tu mohli vyzdvihovať v hneď niekoľkých riadkoch. Je to však už otrepané a každý vie, akú dobrú prácu odviedol Nolan a jeho tím. Séria sa stala jednou z prvých miliardových franchise v Box Office a Warner s ňou bol nesmierne spokojný. V roku 2012 dorazil finálny diel s názvom The Dark Knight Rises a len v kinách si prišiel na 1, 085 miliardy dolárov.

V tej dobe išlo stále o ojedinelý jav a aj napriek relatívne ukončenému deju si diváci logicky pýtali viac. Štvorky sme sa však nikdy nedočkali. Viac-menej sme počítali s tým, že ju Nolan nechcel natočiť a Warner nechcel pokračovať bez neho a radšej sériu reštartoval. Detailnú pravdu však prezrádza až teraz Christian Bale, predstaviteľ Bruca Waynea a Batmana. Urobil tak v rozhovore pre Toronto Sun.

Bale v podstate hovorí, že Warner im navrhlo aj štvrtý diel. Spomína na to, ako pristúpili k pokračovaniu po Batman Begins. Štúdio im ho navrhlo a s Nolanom boli radi. Zároveň si ale povedali, že ďalšiu šancu nedostanú, a tak točili dvojku ako posledný diel (pre prípad, že by naozaj Warner trojku neodsúhlasil). Tú im ale logicky po úspechu The Dark Knight povolili. 

„Chris (Nolan, pozn. red.) mi od začiatku hovoril, že ak budeme mať to šťastie a natočíme celú trilógiu, tam to aj ukončíme. ’Nechajme to potom už tak’ vravieval mi. Keď za nami potom prišli s návrhom pre štvorku, povedal som im: ’Nie, musíme sa držať Chrisovho sna, čo bolo od začiatku natočenie trilógie. Nenaťahujme to príliš dlho, nebuďme voči tomu takí zhovievaví a nespravme hneď štvorku.“

Christian Bale prezradil, prečo nikdy nenatočili Dark Knight 4, aj keď to štúdio Warner chcelo
Zdroj: Warner Bros.

Domov
Zdieľať
Diskusia