Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. novembra 2019, 14:22
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Budúcoročný šampionát v League of Legends má konkurovať olympiáde alebo majstrovstvám sveta vo futbale

TECH ČÍNA
Uložiť Uložené

Kolotoč sa totiž presunie do Číny, kde sa okolo elektronických športov točia naozaj veľké peniaze.

Ak sleduješ dianie okolo počítačových hier, nemôžeš pochybovať, že e-sports turnaje sú veľkým fenoménom. A budúcoročný svetový šampionát v League of Legends má len tie najvyššie ciele, informuje ESPN

Celá udalosť sa má totiž konať v Číne. Fakt, že sú tam hry medzi mladými často témou číslo jeden, znásobuje aj samotná populácia krajiny s 1,4 miliardou obyvateľov.

Šéf vývojárskej spoločnosti Riot Games, ktorá za LOL-kom stojí, sľubuje, že finálový turnaj pre rok 2020 bude doposiaľ tou najväčšou športovou udalosťou na svete.

Aby bolo jasné – Nicolo Laurent hovorí o športovej, nie e-sports udalosti. Chce sa teda merať aj s celosvetovo oveľa častejšie spomínanou olympiádou alebo futbalovými majstrovstvami sveta konanými raz za 4 roky. 

Šampionát v League of Legends 2020 sa má konať v šiestich čínskych mestách zároveň, čo si vyžaduje aj dôsledné plánovanie celého zázemia. 

„Za Šanghajom vybudujeme vzdialené vysielacie centrum, ktoré zvládne päť súbežných streamov naprieč Čínou,“ sľubuje John Needham, taktiež z Riot Games a dodáva: „Túto infraštruktúru využijeme na to najlepšie, čo ste zatiaľ v rámci elektronických športov, a úprimne aj bežných športov, doposiaľ videli.“ 

Odporúčané
Nike bude prvýkrát v histórii vyrábať dresy pre ligu League of Legends. Do e-sports vstupuje vo veľkom štýle Nike bude prvýkrát v histórii vyrábať dresy pre ligu League of Legends. Do e-sports vstupuje vo veľkom štýle 1. marca 2019, 10:58

Zdá sa, že pokiaľ má niečo naozaj trhať rekordy, musí to byť hra League of Legends a nie Fortnite, Counter-Strike ani nič iné. Už v roku 2017 totiž turnaj v LOL zaplniľ pekinský národný štadión so 45-tisíc sedačkami a vytvoril tak doterajší rekord. Na čiernom trhu sa vtedy vstupenky predávali aj za 1 000 dolárov. 

V Šanghaji bude. už o necelých 12 mesiacov pripravený až 56-tisícový stánok. Konfigurácia pódia má byť vyriešená tak, aby mohol byť divákmi zaplnený naozaj celý. 

Ukážka z tohtoročného otváracieho ceremoniálu plná špeciálnych efektov a holografickej technológie ukazuje, že Riot Games to so sľubom, že v Číne urobia poriadnu šou, myslia naozaj vážne. 

Domov
Zdieľať
Diskusia