Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
19. decembra 2017, 17:06
Čas čítania 0:00
Daniel Michalík

Anatómia scény z Dunkirku podľa Nolana: Strach, chaos, klaustrofóbia a cieľ vynoriť sa nad hladinu a prežiť

FILMY A SERIÁLY CHRISTOPHER NOLAN
Uložiť Uložené

Režisér rozoberá jednu z najsilnejších scén veľkolepého historického Dunkirku.

Dunkirk od Christophera Nolana patrí bezpodmienečne medzi to najlepšie, čo nám tento rok svetová kinematografia ponúkla. Strhujúca vojenská snímka s jedinečným spracovaním a prešpikovaná praktickými efektami má veľa do seba. O jej náročnosti natáčania vie čo-to povedať aj samotný režisér. Je všeobecne známe, že Nolan uprednostňuje modely a praktické efekty pred CGI. Potvrdzuje to aj vo videu nižšie, v ktorom rozoberá jednu z mnohých sekvencií plných strachu, klaustrofóbie a smrti.

Na útok torpédom a uviaznutie vojakov pod vodou v interiéri lode si zrejme pamätajú viacerí z vás. Ak si chcete na vlastné oči (a s komentárom režiséra) pozrieť, čo daná scéna znázorňuje a ako veľmi je kladený dôraz na detaily, nemali by ste váhať. Ukážka nám len dokazuje, že Nolan má premyslený každý jeden záber dopodrobna a je jedným mála talentov, ktorý vie navodiť poriadne hustú atmosféru.

Domov
Zdieľať
Diskusia