Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. októbra 2019, 10:14
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Klamárka, agentka a malá provokatérka. Niekto pomaľoval obraz Grety Thunberg nadávkami

NEWS GRETA THUNBERGOVÁ
Uložiť Uložené

Na mladú aktivistku sa niektorí hnevajú, že chce rušiť priemysel, z ktorého žijú obrovské mestá.

Mladá aktivistka Greta Thunberg na svojej ceste naprieč Amerikou nedávno navštívilia klimatické zhromaždenie v Edmotone. Pár hodín po jej návšteve v meste vznikla niekoľkometrová graffiti kresba na stene, ktorá je na tieto účely vyhradená, informuje Daily Mail.

Odporúčané
KVÍZ: Ako dobre poznáš aktivistku Gretu Thunberg? KVÍZ: Ako dobre poznáš aktivistku Gretu Thunberg? 13. októbra 2019, 12:16

Umelec tak chcel vzdať poctu práci mladej environmentalistke šíriacej povedomie o tom, že naša planéta nutne potrebuje, aby sme sa ku nej správali zodpovednejšie. Autor AJA Louden sa inšpiroval už ikonickým momentom, keď mala Greta Thunberg prejav veľmi kritický a emotívny pred najvrchnejšími predstaviteľmi krajín na Summite OSN.  

Nikoho neprekvapí, že má 16-ročná Švédka aj mnoho nepriateľov, keďže jej názory výrazne polarizujú ľudí. Ak by sme sa mali riadiť jej návrhmi na zmeny, istá časť priemyslu by bola výrazne obmedzená, čo v konečnom dôsledku kritizujú aj prezidenti Donald Trump a Vladimir Putin. 

Odporúčané
Obesená figurína Grety Thunberg na moste v Ríme vyvolala obrovské znepokojenie. Polícia už začala vyšetrovanie Obesená figurína Grety Thunberg na moste v Ríme vyvolala obrovské znepokojenie. Polícia už začala vyšetrovanie 8. októbra 2019, 17:12

Podobný názor má aj človek, ktorý umelecké dielo v Edmontone zničil. Neznámy autor veľkými písmenami cez tvár Grety napísal, že je angetka a malá provokatérka. Taktiež ju nazýva klamárkou a chce, aby dala Edmontonu pokoj, pretože priemysel mesta je závislý na ropnom biznise. Cez ústa a oči jej niekto namaľoval krížiky. Nadávky a urážky niekto napísal rôznymi farbami, a tak nie je isté, či ide o jedného človeka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia