Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. augusta 2019, 9:07
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Robert Downey Jr. na natáčaniach nikdy nepovie rovnakú repliku dvakrát

Robert Downey Jr. na natáčaniach nikdy nepovie rovnakú repliku dvakrát
Zdroj: Marvel Studios/Disney
FILMY A SERIÁLY AVENGERS: ENDGAME
Uložiť Uložené

Downey skúša viacero rôznych verzií svojich replík, aby tak spoločne s režisérmi vybrali tú najlepšiu.

Heroic Hollywood prišiel so správou o tom, akým nezvyčajným štýlom nahráva Robert Downey Jr. svoje repliky. Hovoriť o tom mali režiséri Endgame, bratia Russovci, počas chicagskej zastávky na tour We Love You 3 000. Keďže s hercom režiséri pracovali na troch veľkých filmoch, dokonale poznajú jeho schopnosti. 

Downey nikdy nepovie tú istú vetu dvakrát. Má naozaj unikátny proces, počas ktorého má v uchu malé slúchadlo. Na druhej strane je jeho asistent, s ktorým pracuje už dlhé roky. Bežne sme sa tak stretli v nedeľu pred tým, než sme mali natočiť jeho scény počas celého týždňa. Zavrieme sa s ním a scenáristami do miestnosti a navrhneme alternatívne repliky, aby žiadnu nemusel zopakovať viackrát. A tak najprv prednesie repliku zo scenára a následne mu jeho asistent predá alternatívne cez slúchadlo. Downey ich všetky prednesie a následne spoločne vyberú a pozliepajú to, čo funguje najlepšie, a čo sa aj dostane do finálnych dialógov či scenára.

Režiséri si pochvaľujú prácu s tak veľkým množstvom hercov. Každý prinesie na natáčanie iný proces a štýl herectva. Samotný Downey podal podľa nich tak skvelý výkon, že by si zaslúžil vyhrať aj nejaké ocenenie. 

Odporúčané
Telefónne búdky premenené na krásne akváriá Telefónne búdky premenené na krásne akváriá 22. decembra 2013, 1:54
Domov
Zdieľať
Diskusia