Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. augusta 2019, 12:32
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Malý chlapec utešil autistického plačúceho spolužiaka, ktorý sa bál prvého školského dňa

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Tomu sa povie správna výchova.

Američanka Courtney Moore s hrdosťou prvýkrát vyprevádzala svojho 8-ročného syna Christiana do školy. Ešte väčšmi však na neho bola pyšná za to, ako sa Christian zachoval k svojmu novému spolužiakovi. Podľa Independent si mal jej syn sadnúť vedľa plačúceho autistického chlapca Connora, vziať ho za ruku a kráčať s ním smerom do školy.

Danú situáciu si stihla Courtney taktiež odfotografovať a z jej snímky sa medzičasom stal virálny príspevok, ktorý na Facebooku od polovice augusta zdieľalo viac ako 27-tisíc užívateľov. Spomínaná udalosť sa vďaka sociálnym sietiam dostala taktiež ku Connorovej matke April.

Povedzte svojmu synovi, že mu veľmi pekne ďakujem! Ten malý chlapec, ktorému pomohol, je môj syn trpiaci autizmom. Každý deň sa obávam, že bude za svoju odlišnosť šikanovaný a váš syn ma absolútne zahrial pri srdci. Keby bolo viac detí ako on, tak by som sa tak nestrachovala,“ vyjadrila sa na Facebooku Connorova matka.

Potešenie z Christianovho prístupu vyjadril aj Connor. Ten pre portál KAKE povedal, že po tom, ako k nemu pristúpil Christian, sa jeho plač zmenil na slzy šťastia. Od danej doby sa podľa Christianovej matky medzi dvojicou chlapcov vytvorilo neoddeliteľné puto.

Nezáleží na farbe pleti, nezáleží na pohlaví, nezáleží na zdravotnom postihnutí, nezáleží na ničom z toho, stačí byť milý, otvoriť svoje srdce... to je to, čo v tomto svete potrebujeme,“ vyjadrila sa ďalej Connorova mama.

Odporúčané
Bývala na ulici a dvakrát skončila vo väzení. Z dna sa však dostala a dnes pracuje ako zdravotná sestra (Rozhovor) Bývala na ulici a dvakrát skončila vo väzení. Z dna sa však dostala a dnes pracuje ako zdravotná sestra (Rozhovor) 25. januára 2019, 10:33
Domov
Zdieľať
Diskusia