Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. augusta 2019, 10:31
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Trump sa vysmieva Grónsku. Na Twitter pridal fotomontáž zlatého mrakodrapu medzi drevenými domčekmi

ZAUJÍMAVOSTI DONALD TRUMP
Uložiť Uložené

Už minulý týždeň prejavil americký prezident záujem o dánske autonómne územie. Kompetentní politici mu venovali kritické odkazy.

Donald Trump ešte počas záveru minulého týždňa znepokojil dánske úrady, keď sa nechal počuť, že má vážny záujem kúpiť Grónsko. Z geopolitických aj ekonomických dôvodov by to pre neho aj Spojené štáty dávalo podľa odborníkov význam, politici z najväčšieho ostrova planéty aj Dánska mu však venovali kritické odkazy. Tvrdia, že mu za žiadnych okolností Grónsko do rúk nezveria a musel sa zblázniť, keď predpokladal opak. 

Odporúčané
Grónsko nie je na predaj, Trump sa zbláznil. Dáni tvrdo nakladajú americkému prezidentovi Grónsko nie je na predaj, Trump sa zbláznil. Dáni tvrdo nakladajú americkému prezidentovi 16. augusta 2019, 18:49

Trump im už viac neodpovedal, len potvridl, že ho tento biznis skutočne zaujímal. Zároveň vieme, že v septembri by mal Dánsko navštíviť, nie však kvôli potenciálnej kúpe. Teraz však zverejnil na svojom oficiálnom Twitteri fotografiu, kde máme možnosť vidieť mrakodrap známy ako Trump Tower na území Grónska medzi malými drevenými domčekmi.

Americký prezident pridal aj komentár „I promise not to do this to Greenland!“. Jeho žart sa podľa očakávaní nestretol s pochopením verejnosti, s veľkou pravdepodobnosťou si však z toho ťažkú hlavu nerobí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia