Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. augusta 2019, 20:43
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Youtuberka si do ruky nechala implantovať čip na odomykanie Tesly

TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Elektromobil teraz odomyká a štartuje len vďaka vlastnej ruke.

Softvérová inžinierka a programátorka videohier vystupujúca na YouTube pod pseudonymom Amie DD sa rozhodla, že ju už nebaví večne hľadať kartu na otvorenie svojho elektromobilu značky Tesla. Pomocou acetónu z nej preto vyňala RFID čip, vďaka ktorému sa otvára a tiež spúšťa Model 3 a nechala si ho implantovať priamo pod kožu.

Nebolo to však prvýkrát, čo si youtuberka vložila do svojho tela nejaký čip. Už dávnejšie sa totiž pod jej kožou nachádzal jeden, ktorý slúži k prihláseniu sa na jej osobný web a odomykanie dverí v dome.

Šikovná inžinierka primárne plánovala skopírovať dáta z karty Tesla na jej pôvodný implantát. To jej však na základe bezpečnostných opatrení nebolo umožnené, za čo neskôr dokonca spoločnosť Elona Muska vyzdvihla a pochválila.

Jej druhý čip si nechala implantovať priamo do ruky, aby si neskôr mohla elektromobil odomykať len priložením končatiny k vozidlu. Ešte predtým ho však musela zaobaliť do biopolyméru, aby jej cudzie teleso v tele nemohlo nijako uškodiť.

Celý proces mala údajne komunikovať aj s lekármi, no tí ju vraj od toho odhovárali a nepovažovali jej zámer za najlepší nápad. Amie si však aj napriek odlišným názorom doktorov išla za svojim a vyhľadala odborníkov zo spoločnosti Dangerous Things, ktorí sa špecializujú na tzv. biohacking a čipové implantáty. 

Odporúčané
Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km 4. septembra 2023, 16:00

Implantácia napokon prebehla úspešne a bez akýchkoľvek komplikácií. Amie má teraz okrem čipu v ruke tiež stopercentnú istotu, že jej nikto na svete vozidlo nemôže ukradnúť.

Domov
Zdieľať
Diskusia