Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. augusta 2019, 16:08
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Väzňovi pašoval veci od rodičov, odmenou boli klobásy či pivo. Hrozí mu 8 rokov odňatia slobody

ZAUJÍMAVOSTI PIVO VÄZENIE
Uložiť Uložené

Zo zamestnanca ústavu na výkon trestu odňatia slobody sa môže stať väzeň.

Jeden zo zamestnancov z ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Banskej Bystrici sa vystavil veľkému riziku tým, že sa od rodičov odsúdeného nechal presvedčiť, aby ich synovi do väzenia pašoval rôzne predmety. Jeho odmenou za takéto sprostredkovanie mali byť klobásy, pivo, čokoláda alebo domáca pálenka.

Proti štyrom páchateľom však zasiahla národná protikorupčná jednotka. Osoby, ktoré spomínaným režimom fungovali od októbra roku 2018 po tohtoročný marec, boli už vyšetrovateľom obvinené z korupcie.

Odporúčané
Odsúdený Slovák: Keď sme prvýkrát prišli do sprchy, nebolo mi všetko jedno (Rozhovor) Odsúdený Slovák: Keď sme prvýkrát prišli do sprchy, nebolo mi všetko jedno (Rozhovor) 4. augusta 2019, 17:35

Pracovník väzenia je za prijímanie úplatku aktuálne stíhaný na slobode a v prípade preukázania viny mu hrozí odňatie slobody na 3 až 8 rokov. Na slobode sú stíhaní aj väzňovi rodičia, ktorí môžu kvôli podplácaniu za mrežami stráviť 2 až 5 rokov, pričom rovnaký trest hrozí taktiež ich odsúdenému synovi.

Domov
Zdieľať
Diskusia