Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2019, 7:53
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Najbohatší muž sveta prišiel o 3,4 miliardy, Bill Gates aj Mark Zuckerberg o viac ako 2 miliardy

ZAUJÍMAVOSTI BILL GATES JEFF BEZOS NAJBOHATŠÍ ĽUDIA
Uložiť Uložené

Obchodná vojna medzi Spojenými štátmi a Čínou má obrovský dopad aj na najbohatších ľudí planéty.

Začiatok aktuálneho týždňa bol pre americkú burzu najhorším v tomto roku. Obchodná vojna medzi USA a Čínou mala podľa HNonline dopad aj na najbohatších ľudí sveta, ktorí dohromady prišli o viac ako 110 miliárd dolárov. Najviac sa to pochopiteľne dotklo tých na vrchných priečkach. 

Trhom pohol najmä Donald Trump a jeho úrad, ktorý sa rozhodol uvaliť dodatočné desaťpercentné clá na čínsky tovar, na čo tamojšia vláda zareagovala znížením hodnoty jüanu pod politicky citlivú úroveň sedem jüanov za 1 dolár .

Americký prezident následne obvinil Čínsku centrálnu banku z menovej manipulácie, čo sa na celom svete nestalo posledných 25 rokov. Dve najsilnejšie ekonomiky planéty tak naďalej bojujú a obchodná vojna by mohla zájsť ešte ďalej. Pravdou však je, že riskujú obe strany. 

Konflikt sa už odrazil na hodnotách majetku mnohých milionárov, suverénne najvýraznejšie si to odniesli tí na vrchných priečkach. Najbohatší muž sveta, majiteľ Amazonu Jeff Bezos prišiel o 3,4 miliardy dolárov, zakladatelia technologických impérií – Mark Zuckerberg o 2,8 miliardy a Bill Gates o 2 miliardy amerických dolárov. 

Situácia sa týka aj najbohatšieho Európana v rebríčku Bernarda Arnaulta. Ten prišiel kvôli obchodným nezhodám USA a Číny o 3,2 miliardy dolárov. Šéf módneho giganta LVMH má v svojom portfóliu prestížne značky ako Christian Dior,  Louis Vuitton alebo Moët & Chandon a Hennessy. Chudobnejší aspoň o jednu miliardu sú však aj ďalší.

Najbohatší muž sveta prišiel o 3,4 miliardy, Bill Gates aj Mark Zuckerberg o viac ako 2 miliardy
Zdroj: www.bloomberg.com
Domov
Zdieľať
Diskusia