Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2019, 14:33
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

V Rusku explodoval muničný sklad, celú oblasť museli evakuovať

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO
Uložiť Uložené

Približne 11-tisíc ľudí žijúcich v oblasti až do 20 km od výbuchu museli byť okamžite evakuovaní.

Neďaleko dedinky Kamenka nachádzajúcej na ruskom Sibíri vypukol v muničnom sklade vojenskej základne masívny požiar, ktorý spôsobil obrovské výbuchy. Podľa informácií stanice BBC museli byť tisícky ľudí evakuovaných v oblasti až do 20 km od explózie. Dostupné informácie hovoria o 1 mŕtvom a minimálne 7 ďalších vážne zranených. 

Podľa očitých svedkov, ktorí zverejnili videá explózie na sociálne siete, bol výbuch vidieť a počuť aj niekoľko kilometrov od miesta činu. Zábery zaznamenávajú masívny dym stúpajúci nad vojenskou základňou a viditeľné tlakové vlny stúpajúce vysoko do vzduchu.

Námestník ministra obrany Dmitrij Bulgakov tvrdí, že za príčinou požiaru má predbežne stáť zlyhanie ľudského faktora. Masívne výbuchy mali trvať až niekoľko hodín. Okrem evakuácie je v celej oblasti vyhlásený stav núdze. Dokonca bol nad miestom explózie uzavretý aj vzdušný priestor. Taktiež bola zastavená aj vlaková doprava a uzavretie sa týkalo aj rýchlostnej cesty.

Odporúčané
Havária jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach: Nebyť dvoch mladých Slovákov, mohli sme skončiť ako Černobyľ Havária jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach: Nebyť dvoch mladých Slovákov, mohli sme skončiť ako Černobyľ 4. júna 2019, 14:50

Údajne malo vybuchnúť až 25-tisíc kusov munície. Veľké komplikácie spravila miestnym aj tlaková vlna, ktorá porozbíjala okná na domoch či autách.

Hasičom sa však po niekoľkých hodinách podarilo požiar uhasiť. Na miesto činu bol tiež privolaný tím špecialistov z Moskvy, aby zlikvidovali následky explózií.

Domov
Zdieľať
Diskusia