Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2019, 18:55
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Woodstock 50 je definitívne zrušený. Interpretom festival zaplatil 32 miliónov, teraz chce, aby ich darovali na charitu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Mal to byť spomienkový festival pre 100-tisíc návštevníkov, nakoniec však dopadol fiaskom po nezhodách s finančným partnerom.

Spomienka na legendárny Woodstock v podobe obrovského moderného festivalu sa definitívne konať nebude. Organizátori sa po problémoch s partnermi a miestom konania rozhodli oznámiť porážku a pochovali aj posledné nádeje potenciálnych návštevníkov. Vyjadrujú sklamanie, zároveň si však vážia podporu a sľubujú, že budú hľadať spôsoby, ako hlásať mier a toleranciu iným spôsobom.

Odporúčané
 Woodstock 50 za 30 miliónov dolárov zrušili mesiac pred termínom. Očakávalo sa, že príde 100 000 ľudí Woodstock 50 za 30 miliónov dolárov zrušili mesiac pred termínom. Očakávalo sa, že príde 100 000 ľudí 30. apríla 2019, 18:43

Podľa Variety už organizátori vyplatili 50 interpretom kapacít ako Miley Cyrus, The Raconteurs, The Lumineers, Jay-Z alebo Dead & Co dohromady 32 miliónov dolárov. Tie síce nechcú naspäť, žiadajú však umelcov, aby aspoň časť z nich rozdali na dobročinné účely. 

Po 50 rokoch sa tak festival Woodstock oficiálne znovuzrodenia nedočkal, aj keď sa očakávalo, že počas troch dní v druhej polovici augusta privíta až 100-tisíc fanúšikov slobody. Hviezdny multižánrový lineup mal zároveň podporovať demokraciu a dôležitosť volieb, čo si však Američania majú aj napriek zrušeniu akcie možnosť uvedomiť o niečo viac. 

Odporúčané
Nespútaná vášeň, drogy a muzika. Legendárny Woodstock pripomínajú momentky zo zablateného festivalu spred desiatok rokov Nespútaná vášeň, drogy a muzika. Legendárny Woodstock pripomínajú momentky zo zablateného festivalu spred desiatok rokov 8. augusta 2018, 14:04
Domov
Zdieľať
Diskusia