Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2019, 10:57
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Bizón zaútočil na turistov, len 9-ročné dievča vyhodil dva metre do vzduchu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Video zachytáva hrôzostrašný moment.

Ľudia občas nemajú zábrany a zabúdajú, že divoká príroda je jednoducho divoká. Skupina turistov sa prechádzala okolo bizóna v Yellowstonskom národnom parku. Medzi nimi bola len 9-ročná dievčina. Tá na stret so zvieraťom asi nikdy nezabudne, informuje The Guardian s odvolaním sa na správu parku.

Niekoľko turistov zabudlo na pud sebazáchovy a prechádzali sa v bezprostrednej blízkosti zvieraťa. Tomu to nebolo príjemné a na ľudí zaútočil. „Dospeláci“ stihli ujsť, no len 9-ročné dievča bolo príliš pomalé. Bizón ju nabral a vyhodil ju približne dva metre do vzduchu. Dievča po strete so zvieraťom previezli na pohotovosť. To, či utrpela vážnejšie zranenia, nie je jasné. Úrady incident vyšetrujú.

V národnom parku žije približne 4 500 bizónov a ochranári odporúčajú, aby všetkým zvieratám turisti dopriali priestor na voľný pohyb, dodržiavali dostatočný odstup a nevyrušovali ich. Môže to byť totiž nebezpečné, čo v konečnom dôsledku dokazuje aj incident zachytený na videu.

Domov
Zdieľať
Diskusia