Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2019, 10:21
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Ak majú youtuberi dosť odberateľov, na tejto univerzite nemusia robiť prijímačky

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nestačí mať 10-tisíc odberateľov, ale aj kvalitný a kreatívny obsah.

Rektor univerzity v Indonézií tvrdí, že novinka v podobe odpustenia príjmačok úspešným youtuberom je reakciou na industriálnu revolúciu 4.0, ktorú by mala krajina pociťovať aj v školstve. Podľa najvyšších predstaviteľov Universitas Pembangunan Nasional Veteran Jakarta ide zároveň o cestu, ako mladých ľudí motivovať ku kreativite.

Vedie zároveň podľa VICE dodáva, že záujemcovia o prijatie na školu bez prijímacích skúšok budú musieť absolvovať veľmi prísny proces, v rámci ktorého špeciálny tím zamestnancov skontroluje, či je obsah youtubera dostatočne kvalitný. Hodnotiť sa bude jeho užitočnosť, potenciálny vzdelávací prínos aj kreativita. 

Odporúčané
Byť youtuberom je práca ako každá iná. Vyžaduje si hodiny driny za kamerou, kreativitu aj znalosť strihu Byť youtuberom je práca ako každá iná. Vyžaduje si hodiny driny za kamerou, kreativitu aj znalosť strihu 26. januára 2019, 10:45

Centrum pre vzdelanie v Indonézii je zásadne proti tejto novinke. Nevidí žiadny konkrétny dôvod, prečo by počet odberateľov mal reflektovať schopnosti študenta

Údaje však hovoria, že veľmi veľa mladých obyvateľov Indonézie vyhľadáva vzdelávací obsah práve na YouTube. A tak môže škola touto cestou motivovať viac tvorcov, ktorí v konečnom dôsledku aj vzhľadom na veľmi nízku konkurenciu môžu veľmi rýchlo zaznamenať úspech. V roku 2018 bolo v Indonézii len 85 aktívnych youtuberov. 

Ak majú youtuberi dosť odberateľov, na tejto univerzite nemusia robiť príjmačky
Ak majú youtuberi dosť odberateľov, na tejto univerzite nemusia robiť príjmačky Zdroj: Pexels
Domov
Zdieľať
Diskusia