Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2019, 11:29
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

V prequeli Game of Thrones uvidíme Starkovcov, zlovlkov aj White Walkers

V prequeli Game of Thrones uvidíme Starkovcov, zlovlkov aj White Walkers
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Autor knižnej predlohy George R. R. Martin sa rozpovedal o novom seriáli zo sveta Westerosu.

Aj keď od finále seriálu Game of Thrones ubehli už takmer dva dlhé mesiace, fanúšikovia tohto sveta rozhodne nemusia smútiť. Natáčanie prequelu je totiž momentálne v plnom prúde a spisovateľ George R. R. Martin, ktorý sa podieľa aj na scenári, prezradil v rozhovore pre magazín Entertainment Weekly niekoľko detailov.

Odporúčané
Najluxusnejšie automobily sveta: Český špeciál #3 Najluxusnejšie automobily sveta: Český špeciál #3 27. novembra 2013, 18:02

Rod Starkovcov tam určite bude. Okrem nich aj White Walkers, resp. The Others, ako znie ich názov v mojich knihách, no uvidíme napríklad aj zlovlkov či mamutov,“ uviedol George R. R. Martin. Samotný príbeh seriálového prequelu by sa mal navyše odohrávať približne 5 000 rokov pred udalosťami v Game of Thrones. Takže zatiaľ čo Starkovci už existovali, taký rod Lannisterovcov ešte nie. Aký by teda mohol byť svet nového seriálu?

V období dobývania Westerosu Aegonom existovalo sedem kráľovstiev. Keď sa však vrátime v čase späť, bolo kráľovstiev až deväť, ešte predtým dvanásť, no a takto sa nakoniec dostaneme do doby, v ktorej bola stovka malých kráľovstiev. A o takejto éru tu hovoríme,“ uviedol slávny spisovateľ. Zdá sa teda, že svet Westerosu bude značne odlišný a taktiež pomerne neusporiadaný.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Night King mal sedieť na Železnom tróne, Daenerys bola od začiatku tak trochu bláznivá (Rozhovor) Vladimír Furdík: Night King mal sedieť na Železnom tróne, Daenerys bola od začiatku tak trochu bláznivá (Rozhovor) 18. mája 2019, 19:35
GOT
GOT Zdroj: HBO

Pilotnú epizódu režíruje S. J. Clarkson (The Defenders, Jessica Jones), ktorá vychádza zo scenára od Jane Goldman (Kick-Ass, Kingsman) a vyššie spomínaného Martina. Prequel v súčasnosti nemá oficiálny názov, no povráva sa, že by mohlo ísť o The Longest Night/The Long Night/Bloodmoon. Viac sa však pravdepodobne dozvieme už budúci víkend na Comic-Cone v San Diegu. Pre ďalšie informácie klikaj sem.

Domov
Zdieľať
Diskusia